Υπό εξέταση σε ευρωπαϊκές χώρες τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12 μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας ότι υπάρχει παραβίαση των κανόνων της ΕΕ.

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία εξετάζουν πλέον και αυτές το θέμα.

Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας έδωσε προθεσμία δύο εβδομάδων στον τεχνολογικό γίγαντα για να απαντήσει στην έρευνά της, κάτι που οι γερμανικές αρχές λένε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανευρωπαϊκά μέτρα.

Η Apple είπε ότι έχει αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ακτινοβολίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Επιτήρησης Ακτινοβολίας της Γαλλίας (ANFR) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι μετρήσεις ακτινοβολίας στο iPhone 12 ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο.

Η διακοπή των πωλήσεων στη Γαλλία «θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χιονοστιβάδα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών Ζαν-Νοέλ Μπαρό στην εφημερίδα Le Parisien. Το ANFR θα μοιραστεί τώρα τα ευρήματά του με ρυθμιστικές αρχές σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Η βελγική κυβέρνηση έδωσε εντολή στον ρυθμιστή της να εξετάσει εάν το iPhone 12, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2020, ενέχει κινδύνους για την υγεία.

Είναι ευθύνη μου να αντιδράσω και να διασφαλίσω ότι όλοι οι πολίτες του βασιλείου είναι ασφαλείς και προστατευμένοι από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο. Η υγεία είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει ποτέ να παραμεληθεί“, δήλωσε ο Βέλγος υφυπουργός ψηφιοποίησης Ματιέ Μισέλ.

Είπε στη Le Soir ότι έχει ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει όλα τα μοντέλα της Apple αλλά και άλλες μάρκες.

Ο ολλανδικός οργανισμός ψηφιακής υποδομής (RDI) δήλωσε ότι με βάση τις γαλλικές δοκιμές δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είχαν υπερβεί. Η RDI είπε ότι θα επικοινωνήσει με την Apple, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια».

Το γερμανικό πρακτορείο δικτύου BNetzA είπε στο BBC ότι η γαλλική έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μέτρα που θα ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Apple δήλωσε ότι αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα, προσθέτοντας ότι παρείχε στο ANFR αποτελέσματα εργαστηρίου από την ίδια και τρίτα μέρη, τα οποία, όπως είπε, έδειξαν ότι η συσκευή ήταν συμβατή με τους κανονισμούς.

Ο υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών της Γαλλίας δήλωσε ότι αναμένει η Apple να μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Εάν αυτή η προσέγγιση ήταν ανεπιτυχής, η Apple θα έπρεπε να ανακαλέσει κάθε iPhone 12 που πωλήθηκε στη Γαλλία, ανέφερε το ANFR.

Η ρυθμιστική αρχή εξετάζει δύο δοκιμές ακτινοβολίας: το πρώτο μετρά ένα τηλέφωνο σε στενή επαφή με το σώμα ενός ατόμου, όπως όταν το κρατάτε ή το τοποθετείτε σε μια τσέπη παντελονιού. Η δεύτερη δοκιμή γίνεται σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, προσομοιώνοντας ένα τηλέφωνο σε μια τσέπη σακακιού ή μια τσάντα.

Το iPhone 12 πέρασε τη δεύτερη δοκιμή, αλλά ξεπέρασε τα επίπεδα που ορίζονται στους κανονισμούς της ΕΕ για την πρώτη, ανέφερε το ANFR.

Ο ρυθμιστική αρχή είπε ότι θα ελέγξει τα καταστήματα της Apple και άλλους διανομείς για να βεβαιωθεί ότι έχουν σταματήσει την πώληση του μοντέλου.

Τα smartphones έχουν αποσυρθεί και άλλες φορές από τα καταστήματα στη Γαλλία λόγω ακτινοβολίας, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αφορά ένα iPhone.

https://www.news247.gr/

You May Also Like

Δημιουργούνται 15 κέντρα στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Δημιουργούνται 15 κέντρα στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Άφησε την 3χρονη κόρη της να πεθάνει από ασιτία για να πάει στον εραστή της

Άφησε την 3χρονη κόρη της να πεθάνει από ασιτία για να πάει…

Κρίστιαν Έρικσεν: Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο και το “μεγάλο ευχαριστώ” του ποδοσφαιριστή

Χαμογελαστός και σε καλή κατάσταση εμφανίστηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο…

Τι πρέπει να κάνετε για να καταθέσετε πινακίδες οχήματος

Τι πρέπει να κάνετε για να καταθέσετε πινακίδες οχήματος

Έρευνα για γενοκτονία ιθαγενών

Έρευνα για γενοκτονία ιθαγενών από τις Αρχές της Βραζιλίας – Νεκρά 100 παιδιά κάτω των 5 ετών σε έναν χρόνο

Βουλή: Πλήρη απουσία ελέγχων στους μηχανοδηγούς από ΡΑΣ και Hellenic Train

Ζητούν τον πλήρη φάκελο του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Μητσοτάκης: «Ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά»

Μητσοτάκης: «Ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της να αφορά πρωτίστως τη…

Δώρο Χριστουγέννων: Πληρωμές σε ΟΑΕΔ και ιδιωτικό τομέα

Δώρο Χριστουγέννων: Πληρωμές σε ΟΑΕΔ και ιδιωτικό τομέα

Ακροδεξιός πολιτικός: Η Τουρκία να απαγορεύσει τον τουρισμό προς τα ελληνικά νησιά

Ο πρόεδρος του κόμματος της Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ, συστήνει στην τουρκική κυβέρνηση…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η καταστροφή μιας χώρας όπως φαίνεται από ψηλά (βίντεο)

Τις καταστροφές που έχει αφήσει πίσω του ο πόλεμος στην Ουκρανία στον…