Συνεχίζουν να καίουν οι φωτιές τόσο σε Ρόδο όσο και σε Κέρκυρα και Κάρυστο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο στον Βουραϊκό είναι σε ύφεση.

Στη Ρόδο, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της πυροσβεστικής με τη φωτιά να καίει στο νησί για όγδοη μέρα. Όλα δείχνουν ότι και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά το ότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση.

Η μεγάλη αναζωπύρωση των τελευταίων ωρών εντοπίζεται στην περιοχή Βάτι όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν αποτρέψουν την πυρκαγιά από το να μπει στο χωριό.

Επίσης, αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει δυνάμεις της πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα-Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν πριν από λίγο έκτακτες ενισχύσεις.

Εκκενώνεται οικισμός στην Κέρκυρα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Κέρκυρα με τις αρχές να καλούν σε ακόμα μία εκκένωση οικισμού του νησιού. Ειδικότερα, το 112 κάλεσε τους κατοίκους του χωριού Λούτσες στην Κέρκυρα να εκκενώσουν προς Αραχάβη.

 

Παράλληλα, σε επιφυλακή είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Λαύκι, όπου κατευθύνονται οι φλόγες, σε περίπτωση που απαιτηθεί και δική τους απομάκρυνση.

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα φάνηκε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, τα ξημερώματα, ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε και πάλι και το πύρινο μέτωπο φούντωσε.

Αγνοείται 41χρονος στην Κάρυστο

Στην Κάρυστο, το πρωί της Τρίτης, το μέτωπο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, βρισκόταν πάνω από το Πανοχώρι. Πάντως, η εικόνα είναι καλύτερη καθώς τα άλλα μέτωπα έχουν σβήσει και εάν δεν αλλάξουν οι είπες των ανέμων εκτιμάται ότι θα τελειώσει και το μέτωπο στο Πανοχώρι.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το evima.gr σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για έναν 41χρονο αγνοούμενο κτηνοτρόφο από τον Πλατανιστό.

Στο χωριό αυτή την ώρα βρίσκονται κλιμάκια της αστυνομίας τα οποία έχουν ζητήσει τη συνδρομή κλιμακίου της πυροσβεστικής με drone για τον εντοπισμό του 41χρονου κτηνοτρόφου.

Πηγή:lifo.gr

You May Also Like

Αυτή είναι η «μαρμάρινη παραλία» της Ελλάδας – Πού βρίσκεται, από που πήρε το όνομά της

Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν την ιδιαίτερου κάλλους παραλία είναι ένας κατηφορικός χωματόδρομος…

ΚΕΑ: Πότε πληρώνονται 300.000 δικαιούχοι για τον Ιανουάριο 2019

ΚΕΑ: Πότε πληρώνονται 300.000 δικαιούχοι για τον Ιανουάριο 2019

Φρίκη: Αμερικανίδα βρέθηκε αλυσοδεμένη σε ζούγκλα της Ινδίας – Ήταν εκεί για 40 ημέρες

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην συζύγου της 50χρονης

«Δεν έχετε οικογένειες; Ψυχή δεν έχετε; Δεν αγαπάτε εσείς;».

O Εισβολέας είχε κάτι να πει για τους “δημοσιογράφους”

Άφησε τα γκολ ο Δημήτρης Πέλκας, άνοιξε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και είναι η επιτομή της πολυτελείας

Δεν του φτάνουν οι αντίπαλες εστίες, σκοράρει και στον χώρο του τουρισμού ο Δημήτρης Πέλκας

Γυναικοκτονία στη Γιάννενα: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη Σούζαν – “Τη χτύπησα αλλά δεν την σκότωσα”, λέει ο δράστης

“Είχαμε καυγαδίσει, την χτύπησα αλλά δεν την σκότωσα και δεν ήθελα να…

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ μετά από 14 χρόνια γάμου

Μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για την 4η Απριλίου και τα Αδέσποτα!

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για την 4η Απριλίου και τα Αδέσποτα!

Λύση στην έκδοση Κάρτας Αγρότη  έπειτα από παρέμβαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

Λύση στην έκδοση Κάρτας Αγρότη  έπειτα από παρέμβαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη