Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το κακάο αυξήθηκαν λόγω των ανανεωμένων φόβων για την προσφορά, καθώς οι ανησυχίες για τις καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική παραμένουν, συνεχίζοντας ένα ράλι που έχει καταστήσει το συστατικό της σοκολάτας ένα από τα πιο καυτά εμπορεύματα του έτους.
Το πιο ενεργό συμβόλαιο κακάο στη Νέα Υόρκη σημείωσε άνοδο έως και 14%, το μεγαλύτερο ενδοημερήσιο άλμα από τον Μάιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αντιστάθμισαν εν μέρει τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι παίκτες της αγοράς βρέθηκαν να αποκομίζουν κέρδη λόγω των υψηλών τιμών ρεκόρ. Το κακάο του Λονδίνου κέρδισε έως και 14%.
Η σόγια, επίσης, ανέβηκε έως και 1,5% πριν διαγράψει τα κέρδη της. Αν και υπάρχουν ανησυχίες ότι η ξηρασία στην Αργεντινή και τη νότια Βραζιλία μπορεί να επιβαρύνει τις καλλιέργειες, η υγρασία του εδάφους είναι καλή και το στρες των καλλιεργειών παραμένει ελάχιστο μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Matt Ammermann, διαχειριστής κινδύνου εμπορευμάτων στην StoneX.
«Το αμερικανικό σογιέλαιο εξακολουθεί να είναι το φθηνότερο ελαιόλαδο παγκοσμίως», πρόσθεσε ο Ammermann.
Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg