Θυελλώδεις άνεμοι – που φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ – και ισχυρές βροχοπτώσεις “σαρώνουν” από χθες το απόγευμα την Κεντρική Μακεδονία. Η κακοκαιρία Bora προκάλεσε πτώσεις δέντρων και αντικειμένων, ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και υποδομές, διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ δρόμοι πλημμύρησαν, καθιστώντας τους απροσπέλαστους για τους οδηγούς. Χωρίς προβλήματα λειτουργεί ο κρατικός αερολιμένας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περίπου 500 κλήσεις στην Κεντρική Μακεδονία, με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν κοπές δέντρων, ορισμένες απομάκρυνση αντικειμένων και δύο αντλήσεις υδάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου οι ριπές ανέμων φτάνουν κατά διαστήματα τα 95 χλμ./ώρα, έκλεισαν κεντρικοί οδικοί άξονες είτε λόγω υπερχείλισης υδάτων είτε λόγω πτώσεις δένδρων. Συγκεκριμένα, κλειστά είναι, μεταξύ άλλων, τμήματα των οδών Μοναστηρίου και Πέτρου Συνδίκα, όπως επίσης τμήματα της λεωφόρου Στρατού, της Αλεξάνδρου Σβώλου και της καθόδου του Πανοράματος (προς Θέρμη) ενώ τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται.

Αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν πλημμυρίσει ή καλύφθηκαν από φερτά υλικά, με τις αστυνομικές Αρχές να απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, των Σερρών και της Πέλλας, εξαιτίας της πτώσεως δέντρων και κλαδιών, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονται επί ποδός για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Απεγκλωβισμός οικογένειας στην Ν. Καλλικράτεια και “112” στον Δήμο Προποντίδας

Ισχυρές βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στη Χαλκιδική, όπου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου στην Ν. Καλλικράτεια εγκλωβίστηκε οικογένεια η οποία επέβαινε σε όχημα και χρειάστηκε η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Νωρίτερα, ήχησε το μήνυμα 112 στο δήμο Προποντίδας Χαλκιδικής, ειδοποιώντας τους κατοίκους της να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

You May Also Like

Διυπουργική σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων της νέας αποστακτικής περιόδου

Διυπουργική σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων της νέας αποστακτικής περιόδου

Όσοι νόσησαν με κορονοϊό διατηρούν αντισώματα για οκτώ μήνες

Σημαντική έρευνα επιστημόνων στην Ελλάδα

Φαρμακεία: Νέο ωράριο λειτουργίας από την επόμενη εβδομάδα

Φαρμακεία: Νέο ωράριο λειτουργίας από την επόμενη εβδομάδα

Κώστας Βαξεβάνης: Ήμουν από τους πρώτους που πήραν κολχικίνη όταν διαγνώστηκα με κορονοϊό…

Κώστας Βαξεβάνης: Ήμουν από τους πρώτους που πήραν κολχικίνη όταν διαγνώστηκα με…

ΟΠΕΚΕΠΕ – «Καθαρός» δηλώνει ο «Φραπές» για τα 2,5 εκ. ευρώ

«Ένα αγροτικό έχω, η Jaguar είναι του 1999»

Ο συγκινητικός λόγος του Αλέξανδρου: «Πόσοι κατάλαβαν σήμερα στο μετρό ότι είμαι παιδί που μεγάλωσα στο “Χαμόγελο”;»

Ο συγκινητικός λόγος του Αλέξανδρου: «Πόσοι κατάλαβαν σήμερα στο μετρό ότι είμαι…

Μαγνησία: Βίντεο με τον 45χρονο κτηνοτρόφο που απανθρακώθηκε

Η στιγμή που τρέχει να βοηθήσει τα ζώα