Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, η οποία παραμένει για όγδοη μέρα θαμμένη σε νερά και λάσπες.

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία στον θεσσαλικό κάμπο αποτυπώνει γράφημα του meteo.gr. Οι αριθμοί προκαλούν τρόμο. Τα στρέμματα των πλημμυρισμένων εκτάσεων στη Θεσσαλία ανέρχονται σε 750.000.

Και ο Βόλος, που επίσης επλήγη βαριά από την κακοκαιρία Daniel, δέχτηκε μέσα σε μία μόλις ημέρα 150 εκατομμύρια τόνους νερού και λάσπης.

Πού έπεσαν οι περισσότεροι τόνοι νερού ανά στρέμμα

Η Ζαγορά του Πηλίου είναι η περιοχή του θεσσαλικού κάμπου, στην οποία καταγράφηκε το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής. Συγκεκριμένα, μέσα σε μία ημέρα έπεσαν 759,6 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με το meteo, καταγράφηκε την περίοδο του Ιανού, τον Σεπτέμβριο του 2020, όπου 759,6 τόνοι νερού ανά στρέμμα είχαν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Κεφαλονιά.

 

 

Παραμένουν αποκλεισμένα 7 χωριά στη Θεσσαλία – Για πόσο θα μείνει κλειστή η Εθνική οδός

Για όγδοη μέρα επτά από τα 21 χωριά της Θεσσαλίας, που χτυπήθηκαν σφοδρότερα από την κακοκαιρία Daniel, παραμένουν αποκλεισμένα.

Ειδικότερα, Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς οποία δεν έχουν ακόμη οδική πρόσβαση καθώς δεν έχει υποχωρήσει ακόμη η στάθμη των υδάτων. Κάτι που αναζωπυρώνει τους τους φόβους για την ύπαρξη κι άλλων αγνοουμένων – πέραν των 2 που έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

Σχετικά με την οδική πρόσβαση στην περιοχή του τριγώνου Λάρισα – Καρδίτσα – Τρίκαλα οι κατάσταση έχει ως εξής: όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός του άξονα Τρικάλων – Λάρισας, ο οποίος αυτή την ώρα είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα τα οποία εκτελούν εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Πότε θα ανοίξει η ΠΑΘΕ

Επίσης ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ανοικτός, ενώ η ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παραμένει κλειστή.

Το κύριο πρόβλημα στην ΠΑΘΕ είναι το πλημμυρικό φαινόμενο και εκτιμάται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εικοσιτετράωρα για να λυθεί το ζήτημα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη καθώς οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τεράστιες και η αποκατάσταση θα πάρει αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στη Γιάννουλη Λάρισας, λόγω της στάθμης των νερών του Πηνειού. Οι εργασίες καθαρισμού των υπόλοιπων επαρχιακών και δασικών δρόμων συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

tanea.gr

You May Also Like

Παγώνη: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Να πείσουμε, οι απειλές δεν πιάνουν

Παγώνη: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Να πείσουμε, οι απειλές δεν πιάνουν

Ο 31χρονος δολοφόνος της Μακρινίτσας: «Δεν κατάλαβα ότι σκότωσα…»

Ο 31χρονος δολοφόνος της Μακρινίτσας: «Δεν κατάλαβα ότι σκότωσα…»

Βραζιλία: 16χρονος σκότωσε τους γονείς και την αδερφή του επειδή του πήραν … το κινητό

«Θα το έκανα ξανά» είπε ο έφηβος στους αστυνομικούς – Οι αρχές μπορεί να τον υποβάλουν σε ψυχιατρική αξιολόγηση

Πού και πώς θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Table of Contents Hide Η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλα τα ηπειρωτικά απο…

ΕΣΕΕ:Αποκλείονται αναίτια και άδικα από την κάλυψη των παγίων εξόδων οι εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους

ΕΣΕΕ:Αποκλείονται αναίτια και άδικα από την κάλυψη των παγίων εξόδων οι εμπορικές…

Μπαχτσελί: «Ψηφίστε μας γιατί κάναμε τζαμί την Αγία Σοφία και έρευνες στη “Γαλάζια Πατρίδα”»

«Πονοκεφαλο» προκαλούν στον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν οι δημοσκοπήσεις

Καβάλα: Αυτή είναι η 43χρονη φαρμακοποιός που στραγγάλισε ο σύζυγός της- “Εκανα κακό στη γυναίκα μου”

 Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες στα χέρια και το λαιμό…

Η εβδομάδα αρχίζει με… κακοκαιρία! Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Η εβδομάδα αρχίζει με… κακοκαιρία! Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

This is Fur: Μια πολύ σημαντική εκδήλωση ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Γουνοποιίας στις Βρυξέλλες

Στο διάστημα 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2015 έλαβε χώρα σε ειδικά…