Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Καλλιθέα το παιχνίδι της μόλις 7 ετών Αγγελίνας που τραυματίστηκε θανάσιμα μπροστά στα μάτια συγγενικών της προσώπων, κατά τη διάρκεια φαινομενικά αθώου παιχνιδιού. Το παιδί είχε επισκεφθεί μαζί με τη θεία της το διαμέρισμα του νονού και της νονάς της, για μία απλή οικογενειακή επίσκεψη.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η μικρή Αγγελίνα, κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών στα χέρια και παίζοντας, κατευθύνθηκε προς το μπαλκόνι. Σκοπός της, να πετάξει τη σακούλα σε κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν κάτω από το διαμέρισμα. Προσπαθώντας να περάσει μέσα από την τζαμαρία, πιθανότατα χωρίς να αντιληφθεί ότι το τζάμι ήταν κλειστό, τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, με συνέπεια να καταρρεύσει αιμόφυρτη.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επικράτησε πανικός και κραυγές. 

«Η γυναίκα μου άκουσε ένα “μπαμ” και τα τζάμια να πέφτουν… Φώναζε: “Κατερίνα μου, Κατερίνα μου, άνοιξε τα μάτια σου!”», περιγράφει ένας γείτονας. Άλλος μάρτυρας προσθέτει πως ακούστηκε το σπάσιμο της τζαμαρίας και αμέσως μετά σπαρακτικά κλάματα. Ο ίδιος, αναφέρει ότι ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την αστυνομία.

«Δεν θα παίξω ξανά αυτό το παιχνίδι» – Τα τελευταία της λόγια

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε το Mega, η 7χρονη, παρά τον σοβαρό της τραυματισμό, φέρεται να ψέλλισε στη θεία της τα σπαρακτικά λόγια: «Δεν θα παίξω ξανά αυτό το παιχνίδι». Λόγια που συγκλονίζουν και καταγράφουν με τον πιο ωμό τρόπο το αθώο μυαλό ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να καταλάβει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα φαινομενικά απλό παιχνίδι.

Αγώνας δρόμου προς το νοσοκομείο

Άμεσα στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρο, ενώ μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. άνοιγαν δρόμο για να φτάσει το παιδί το γρηγορότερο δυνατό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι γιατροί έδωσαν μάχη για 40 λεπτά για να σώσουν τη ζωή της μικρής, αλλά οι εσωτερικές κακώσεις ήταν τόσο σοβαρές, που η Αγγελίνα υπέκυψε λίγο αργότερα, βυθίζοντας στην οδύνη την οικογένειά της.

Η ανακοίνωση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην οικογένεια της 7χρονης. Η μητέρα της, μόλις ενημερώθηκε ότι η κόρη της είχε καταλήξει, κατέρρευσε, φωνάζοντας: «Έχασα το παιδί μου!». Συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν.

Συλλήψεις και προανάκριση – Κατηγορείται η θεία της 7χρονης

Η υπόθεση έχει ήδη λάβει νομικές διαστάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 37χρονη θεία της μικρής συνελήφθη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η ίδια φέρεται να ήταν η μόνη υπεύθυνη την ώρα του δυστυχήματος, ενώ στο διαμέρισμα βρίσκονταν και άλλα ενήλικα πρόσωπα.

Η οικογένεια της μικρής διατηρεί φούρνο στην περιοχή και έχει ακόμη ένα παιδί, ηλικίας 5 ετών, που έμεινε πίσω να μεγαλώνει χωρίς την αδερφή του.

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

ΛΕΞ: Το έκανε ξανά! Sold out μέσα σε λίγες ώρες η συναυλία του στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου «έτρεξαν» στη διαδικτυακή πλατφόρμα για να προλάβουν ένα εισιτήριο

Είδος… πολυτελείας από σήμερα ο καφές: Πόσο θα κοστίζει ο εσπρέσο και ο ελληνικός μετά τις αυξήσεις του Σεπτέμβρη

Νέες αυξήσεις σε σούπερ μάρκετ και καφετέρειες

Διήμερο Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

  Διήμερο Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση…

Ο Μητσοτάκης σε εμβολιαστικό κέντρο στα Καμίνια -«Εχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς»

Ο Μητσοτάκης σε εμβολιαστικό κέντρο στα Καμίνια -«Εχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς»

Προειδοποίηση σεισμολόγου: Ο ελληνικός χώρος έχει αποσταθεροποιηθεί

Προειδοποίηση σεισμολόγου: Ο ελληνικός χώρος έχει αποσταθεροποιηθεί

Την ”Πριγκιπέσσα”, την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα χρήματα να της πάρω κάτι.

Ενώ την έβλεπα, σκέφτηκα: ”Αυτό αξίζει τον κόπο να το τραγουδήσει κάποιος.”

Μεσολόγγι: Το σκυλί γάβγιζε ασταμάτητα όταν βρήκε τη σορό του Μπάμπη, λέει ο εκπαιδευτής του

Ο Echo καθόταν μπροστά στη βάρκα και γάβγιζε ασταμάτητα. 

Πάνω από 60.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 60.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το…