Και είναι πολύ διαφορετική από αυτή που φανταζόμασταν.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, κατάφεραν να τοποθετήσουν μία μικροσκοπική κάμερα στο κολάρο ενός άγριου λύκου, δίνοντας τους οπτικό υλικό, για πρώτη φορά, από την καθημερινότητα τους.

Η κάμερα τοποθετήθηκε από τον οργανισμό Voayagers Wolf Project, αφού πρώτα είχε δοθεί νάρκωση στον λύκο. Το βίντεο καταγράφει τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα κάθε ώρας κατά την διάρκεια της ημέρας, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα «παράθυρο» στους επιστήμονες προκειμένου να παρακολουθήσουν την ζωή ενός λύκου.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι ότι αυτός ο λύκος με τον κωδικό V089, (μοναχικός λύκος) ήξερε πώς να κυνηγά και να πιάνει ψάρια. Μπορεί να δει κανείς ότι τρώει τρία διαφορετικά ψάρια, τα οποία ”ψάρεψε” και έφαγε στο ίδιο σημείο κατά μήκος του ποταμού Ας».

Το πρόγραμμα είναι μια προσπάθεια του Πανεπιστημίου της Μινεσότα να μελετήσει την ζωή των λύκων που ζουν μέσα και γύρω από το Εθνικό Πάρκο Βόγιατζερς στην Μινεσότα (Voyageurs National Park).

Παράλληλα η κάμερα κατέγραψε και απρόσμενες εικόνες, όπως τον λύκο να απολαμβάνει ένα γεύμα με βατόμουρα.

Όπως σχολίασε ο οργανισμός Voayagers Wolf Project με ανάρτηση στον λογαρισμό του στο Twitter, «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λύκοι προτιμούν τα μούρα από το κλασσικά θηράματα τους. Το πιο πιθανό είναι ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η τυπική λεία των λύκων (ελάφια και κάστορες) είναι πιο δύσκολο να τα πιάσουν και έτσι στρέφονται σε μια πηγή τροφής που είναι άφθονη και απαιτεί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας».

https://www.huffingtonpost.gr/
You May Also Like

Βρήκαν μυστηριώδη μπλε ουσία που φωσφορίζει σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο του 19ου αιώνα

Από το σημείο εξορυσσόταν χαλκός από το 1850 έως το 1920, με…

Η Μεσόγειος φλέγεται

Μέχρι το 2050 θα αυξηθούν κατά 15 έως 20 οι ημέρες με καύσωνα στην Ελλάδα

Χιόνισε στη Χαβάη: Στα «λευκά» το ηφαίστειο Mauna Kea – Μοναδικές εικόνες

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το χιονισμένο τοπίο στη Χαβάη με πρωταγωνιστή το ηφαίστειο Mauna Kea.

Οι εκπληκτικές μπλε μέλισσες που εμφανίζονται μόνο στην Αυστραλία

Υπέροχο χρώμα, η Φύση δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, εντελώς υπέροχη (Βίντεο)

Σε συναγερμό οι επιστήμονες μετά από ανεξήγητο επεισόδιο θέρμανσης των ωκεανών

Οι θερμότεροι ωκεανοί μπορούν να σκοτώσουν τη θαλάσσια ζωή, να οδηγήσουν σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και να αυξήσουν τη στάθμη της θάλασσας.

Εντυπωσιακό βίντεο: Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που καταγράφηκε ποτέ στην Ελλάδα (Video)

Η ομάδα Up Stories είχε την τύχη να απαθανατίσει από ψηλά το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα με χρήση Drone.

Παράτησε τη δουλειά του, έφτιαξε πέτρινα ιγκλού στα Τζουμέρκα και οι τουρίστες έχουν μαγευτεί από το εσωτερικό τους

Τα σπιτάκια αυτά φαίνεται να έχουν ξεφυτρώσει στην μέση του πουθενά. Οι…