Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι προσκεκλημένες ομιλίες του “1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή
«Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση»
Διδασκαλία, Διά Βίου Μάθηση, Συμπερίληψη και Καινοτομία για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση”.
Έναρξη 17:00, την Παρασκευή 29/09/2023 στην Καστοριά, στο μεγάλο αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου
Προϊστάμενη της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, Πρόεδρος της Επιτροπής για την ΕΑΑ UNECE, Πρόεδρος της Επιτροπής της Μεσογειακής Στρατηγικής για την ΕΑΑ.
“Οι 17 Στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση της Κύπρου: Θεσμικό πλαίσιο, πολιτικές και μελλοντικοί σχεδιασμοί”
Κωνσταντίνος Κορφιάτης
Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
“Αναζητώντας βιώσιμο μέλλον σε εποχές μεγάλης επικινδυνότητας: Η συμβολή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία”.
Δόμνα Μιχαήλ
Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα”
Στέφανος Παρασκευόπουλος
Καθηγητής, Π.Τ.Ε.Α., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
“Οι 17 στόχοι για την αειφορική ανάπτυξη: περιβαλλοντικές ανισότητες και περιβαλλοντική δικαιοσύνη”.
Δρ. Κατερίνα Πλακίτση
Καθηγήτρια Διδακτικής Φυσικών Επιστημών, Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Επιστήμες του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευση για την Αειφορία”, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
“Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς τόπων της Ηπείρου που ακολουθούν υδάτινα οικοσυστήματα με συμμετοχή των πολιτών και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ένα διεπιστημονικό έργο περιφερειακής αριστείας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό με στόχο την Αειφορία”.
Ολόκληρο το Πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://diamorfosis.eu/conferences/programma.pdf