Το δικό του δράμα ζει ένα ζευγάρι άστεγων ηλικιωμένων που πήγε στο Ηράκλειο της Κρήτης για μια καλύτερη ζωή, ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με την απάθεια της αστυνομίας -η οποία μάζεψε τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να κοιμούνται έξω στο κρύο χωρίς καμία προστασία.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Ομάδας «Άστεγοι Κρήτης», Μηνάς Χατζηδάκης, που επικοινώνησε με το neakriti.gr, αναφέροντας πως υπήρξε παρέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο των δύο αστέγων, απομακρύνοντας τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να επιδοθούν στη διάρκεια της νύχτας σε ένα ατέρμονο αγώνα να βρεθεί μια κουβέρτα για να κοιμηθούν… και πάλι στον δρόμο.

Πώς έφτασαν στον Ηράκλειο

Η υπόθεση των αστέγων της πλατείας Ελευθερίας έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι σπεύδουν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, ενώ συγκλονίζει η «Οδύσσεια» τους για την αναζήτηση εργασίας.

Πριν από λίγες ημέρες τους κάλεσε Ηρακλειώτης επιχειρηματίας για να τους προσφέρει δουλειά. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων αφού έφτασε από την Αθήνα, τον πήρε τηλέφωνο και τους είπε να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα περνούσε εκείνος από ’κει να τους πάρει. Ωστόσο, δεν πέρασε ποτέ.

Έκλεισε και το κινητό του τηλέφωνο και δεν τον βρήκαν ποτέ εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να κοιμούνται έξω στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια, να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα.

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Δωρεά 20.000 γαντιών μιας χρήσης για τις ανάγκες των στελεχών της Γ.Α.Δ.Θ. και του προσωπικού που υπηρετεί στις Καστανιές του Έβρου

Δωρεά 20.000 γαντιών μιας χρήσης για τις ανάγκες των στελεχών της Γ.Α.Δ.Θ.…

Να μας «πνίξει» με πρόσφυγες απειλεί πάλι ο Ερντογάν – Τι εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές

Να μας «πνίξει» με πρόσφυγες απειλεί πάλι ο Ερντογάν – Τι εκτιμούν…

Επίδομα γάμου σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!

Επιστολή στη νέα Υπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο

Εκδόθηκε η απόφαση Λιβανού για εφαρμογή του νόμου για τις αθέμιτες πρακτικές- Ποια προϊόντα θα πληρώνονται σε 30 και ποια σε 60 ημέρες

Εκδόθηκε η απόφαση Λιβανού για εφαρμογή του νόμου για τις αθέμιτες πρακτικές-…

Κακοκαιρία Κίρκη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την 28η Οκτωβρίου

Κακοκαιρία Κίρκη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την 28η Οκτωβρίου

Παραλαβή μέσων ατομικής προστασίας για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δωρεά της ΔΕΗ Α.Ε.

Παραλαβή μέσων ατομικής προστασίας για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δωρεά της ΔΕΗ…

Τουλάχιστον 35 νέες καταγγελίες για τον «γιατρό μαϊμού». Φέρεται να εξαπάτησε και συγγενικό του πρόσωπο που πέθανε. Τι ανέφερε στην απολογία του…

Τουλάχιστον 35 νέες καταγγελίες για τον «γιατρό μαϊμού». Φέρεται να εξαπάτησε και…

Ιερώνυμος: «Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τη ζωή σας τη χαρά του Θεού»

Ιερώνυμος: «Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τη ζωή σας τη χαρά…

Λινού: Αναγκαία τα μέτρα σε σχολεία, μέσα μεταφοράς για να αποτραπεί η διασπορά

Ο ΠΟΥ έχει κάνει έκκληση να μην γίνει προς το παρόν γ’…