Σοβαρή βλάβη σε τρενάκι στο Λούνα Παρκ της Τ.Κ  Δρεπάνου Κοζάνης, όπου πραγματοποιείται το καθιερωμένο πανηγύρι του Αγ. Πνεύματος σημειώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από τους επιβαίνοντες.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν από το τρενάκι που έκανε την διαδρομή πάνω σε ράγες και στο οποίο επέβαιναν και διασκέδαζαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους αποκολλήθηκαν ξαφνικά δυο βαγόνια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έσπασαν οι ιμάντες που τα συνέδεαν.

Τους γονείς με τα παιδιά τους απεγκλώβισαν οι υπάλληλοι στο τρενάκι του Λούνα Πάρκ, ενώ δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση των γονέων που επέβαιναν στο τρενάκι με τα παιδιά τους και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει κατατεθεί μήνυση κατά των ιδιοκτητών καθώς κλήθηκε η αστυνομία.

Έλεγχος εγκαταστάσεων Λούνα Πάρκ

Τα ατυχήματα σε λούνα παρκ συμβαίνουν αν και είναι σπάνια. Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική σε αυτούς τους χώρους και υπάρχουν πολλοί κανονισμοί και πρωτόκολλα για την προστασία των επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό θεσπίστηκε το 2020 ολοκληρωμένος κανονισμός ασφάλειας και ελέγχου εξοπλισμού διατάξεων ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Υπουργικής Απόφασης οι περιοδεύουσες διατάξεις ψυχαγωγίας και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις αυτών θα πρέπει να υποβάλλονται σε ειδικό τεχνικό έλεγχο σε κάθε μετεγκατάσταση. Ο έλεγχος αυτός πρέπει να περιλαμβάνει την ανασκόπηση του Αρχείου Λειτουργίας, Συντήρησης και Συμβάντων, οπτικό έλεγχο των βασικών δομικών στοιχείων που δέχονται κρίσιμα φορτία, έλεγχο για φθορές. Εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας (όπως συστήματα συγκράτησης χρηστών/επιβατών, μπάρες- ζώνες, αποφυγή εκτροχιασμού, στοπ ασφαλείας, κ.ά. βάσει των σχεδίων). Δοκιμαστική λειτουργία χωρίς φορτίο. Μετρήσεις ταχυτήτων περιστροφής, ταχυτήτων κίνησης και χρόνων, όπως αυτές αναγράφονται στο τεχνικό φάκελο. Ύπαρξη διαδικασίας απεγκλωβισμού. Ο έλεγχος της μετεγκατάστασης στον καινούριο χώρο, διενεργείται από διπλωματούχους μηχανικούς αντίστοιχης ειδικότητας.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

Πηγή:ert.gr

You May Also Like

Σύλλογος Παιδιών ΑμεΑ Εορδαίας: Ζητούνται συνοδοί για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2023

Στη Νέα  Πέραμο Καβάλας 28/7/2023 έως 6/8/2023

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσεχείς εκλογές

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσεχείς εκλογές

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 Στην Π.Ε. Καστοριάς οι φετινές εκδηλώσεις υλοποιούνται με τη συνεργασία των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)