Το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται βίζα να υποβάλλουν αίτηση για ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια πριν από την είσοδό τους στη χώρα, σε μια κίνηση που θεωρείται η μεγαλύτερη ανατροπή σε ό,τι αφορά τις διασυνοριακές μετακινήσεις εδώ και δεκαετίες.

Οι κάτοχοι διαβατηρίων που επί του παρόντος φθάνουν στη χώρα χωρίς προκαταρκτικό έλεγχο -συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και άλλων χωρών- θα πρέπει όλοι να υποβάλουν αίτηση και να πληρώσουν για ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια μέχρι το τέλος του 2024.

Οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί υπήκοοι και τα άτομα με καθεστώς εγκατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εξαιρούνται από το σύστημα.

Η κυβέρνηση λέει ότι το σύστημα θα ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων και συγκρίνεται με αυτό που χρησιμοποιούν χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Η Βρετανία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι βάσει των ισχυόντων κανόνων δεν διαθέτει απολύτως ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα.

Το κόστος της ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά αναμένεται να κυμαίνεται σε παρόμοια κλίμακα με αυτά τα συστήματα. Το ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής άδειας των ΗΠΑ κοστίζει 21 δολάρια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή το δικό της ψηφιακό σύστημα έκδοσης ταξιδιωτικών αδειών, με την ονομασία ETIAS, για υπηκόους που δεν χρειάζονται βίζα το 2024 και θα επιτρέπει ταξίδια εντός 30 χωρών.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ή μέσω μιας εφαρμογής. Όσοι διαθέτουν βιομετρικά διαβατήρια θα τα σαρώνουν χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους, και ίσως χρειαστεί επίσης να βγάλουν μια “δυναμική selfie”, που περιλαμβάνει κίνηση, για να υποβάλουν μια εικόνα του προσώπου τους.

Η επεξεργασία τους θα γίνεται αυτόματα και η απόφαση θα λαμβάνεται εντός τριών ημερών. Ορισμένες αιτήσεις θα διεκπεραιώνονται ταχύτερα, ενώ αν εγκριθεί, θα ισχύει για πολλαπλές επισκέψεις σε διάστημα δύο ετών.

https://www.liberal.gr/

You May Also Like

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

Εργαζομένους άνω των 55 ετών προτιμούν τώρα οι επιχειρήσεις

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του αμερικανικού εργατικού δυναμικού

Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή του Νιπτήρος για τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών

Τους έστειλαν.. «αδιάβαστους» στο Masterchef της Ισπανίας

44 άτομα με τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα των διαγωνιζόμενων

Εκλογές στην Τουρκία: Θα αλλάξει κάτι στα ελληνοτουρκικά η νίκη Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει εγκαταλείψει τον εθνικισμό ως κατευθυντήρια ιδεολογία του

Η Ryanair λέει αντίο στα εισιτήρια των 9,9 ευρώ

Oι μέρες των εξαιρετικά χαμηλών ναύλων μπορεί να έχουν τελειώσει.

Tέλος εποχής στο Twitter: Mπλε τικ μόνο για όσους πληρώνουν

Από χτες, όσοι δεν πλήρωσαν τη συνδρομή που επέβαλε ο Ελον Μασκ – όσο διάσημοι και αν είναι – έχασαν το πολυπόθητο σήμα.