«Εγώ στο σπίτι μου δεν θέλω τους λαθροεισβολείς. Δεν θέλω τον Πακιστανό και τον Αφγανό που δεν ξέρω αν έχει βιάσει, αν έχει σκοτώσει», σημείωσε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έφερε στο προσκήνιο μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ιδέα σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, ξυπνώντας συνειρμούς από σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Ως επικεφαλής του κόμματος «Φωνή Λογικής», πρότεινε να δημιουργηθούν κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Γυάρο και στη Μακρόνησο.

Με λόγο φορτισμένο και ιδιαίτερα αιχμηρό, σχολίασε ειρωνικά τον χαρακτηρισμό της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής ως «σκληρή», υπονοώντας ότι τα ήδη ανακοινωμένα μέτρα — όπως οι απελάσεις, τα κλειστά κέντρα κράτησης και η αυστηροποίηση των διαδικασιών ασύλου — θεωρούνται από την ίδια ανεπαρκή.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές επιθέσεις, καθώς αναφερόμενη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρητον αποκάλεσε «κανίς» που «το παίζει ντόμπερμαν», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «θα έπρεπε ήδη να έχουμε κλειστές δομές σε Γυάρο και Μακρόνησο».

Επιπλέον, άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό για την απουσία, όπως ισχυρίστηκε, διμερών συμφωνιών με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να στέλνει μετανάστες σε τρίτες χώρες, «όπως η Ρουάντα».

Λατινοπούλου: «Έβγαλαν τον Πλεύρη να κάνει το ντόμπερμαν»

«Τόσα χρόνια θυμάμαι ακούγαμε ότι δεν γίνονται κλειστά κέντρα, ότι τα απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους έδιναν επιδόματα, τους έδιναν σπίτια, από το υστέρημά μας, και κέντρα στα οποία μπαινοβγαίνουν για να κάνουν τους τουρίστες».

«Μπαίνουν από τον Έβρο, από τη Ρόδο, μπαίνουν στα νησιά και συνεχίζουν κανονικά οι μεταναστευτικές ροές. Έρχονται να μας πουν τι; Ότι θα τους σταματήσουν τα επιδόματα;».

«Έξι χρόνια γιατί δεν έκαναν απελάσεις και τις κάνουν τώρα. Έβγαλαν το κανίς τον Πλεύρη να το παίξει ντόμπερμαν. Ο κ. Πλεύρης είχε αφωνία τόσα χρόνια».

«Υπάρχουν ξεκάθαροι δρόμοι. Υπάρχουν συλλήψεις για όσους παραβιάζουν τα σύνορά μας. Να έχουμε κλειστές δομές σε Γυάρο και Μακρόνησο. Γιατί δεν το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;».

Σε άλλο σημείο, η κα Λατινοπούλου ρώτησε τον παρουσιαστή της εκπομπής, αναπαράγοντας μία στερεοτυπική φράση, «Εσείς θέλετε να τους πάρετε σπίτι σας;», για να συνεχίσει:

«Αυτοί όλοι που το παίζουν ανθρωπιστές, ούτε ένας δεν τους παίρνει σπίτι του. Ξέρετε γιατί, γιατί δεν νιώθουν τη χώρα σπίτι τους…Εγώ στο σπίτι μου δεν θέλω τους λαθροεισβολείς. Δεν θέλω τον Πακιστανό και τον Αφγανό που δεν ξέρω αν έχει βιάσει, αν έχει σκοτώσει».

https://www.politic.gr/

You May Also Like

Αδιανόητη δήλωση ιερέα για τις αμβλώσεις: Τουλάχιστον η Πισπιρίγκου τα γέννησε και μετά τα σκότωσε

Μία αδιανόητη δήλωση από… ιερέα, με αφορμή την απόφαση στις ΗΠΑ για…

Εκτακτη προειδοποίηση Αρναουτογλου – Μεγάλη προσοχή, πού θα χιονίσει

Table of Contents Hide Καιρος: Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου:Καιρος: Ανατροπή…

ΕΛΤΑ: Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και πέντε ακόμη πόλεις τα πρώτα λουκέτα

Αντιδράσεις και για την τρίμηνη αναστολή στην περιφέρεια

Ψαράς στον Έβρο: «Το κράτος μας διώχνει. Θ’ αφήσουν όλο το Δέλτα στην Τουρκία»!

Ψαράς στον Έβρο: «Το κράτος μας διώχνει. Θ’ αφήσουν όλο το Δέλτα…

Βόλος: Μετέτρεψε την αποθήκη του σε χώρο διασκέδασης και έφαγε πρόστιμο

Βόλος: Μετέτρεψε την αποθήκη του σε χώρο διασκέδασης και έφαγε πρόστιμο

Μπόρις Τζόνσον : Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Μιλώντας αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», ο 56χρονος βρετανός πρωθυπουργός δεν αφήνει κανένα περιθώριο…

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: αδιέξοδα και ευκαιρίες πριν από την έναρξη της σεζόν

Το εύρος των υπηρεσιών που απαιτούνται για ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν συνεχώς μεγαλώνει

Λίνα Μενδώνη: Αυξήθηκαν στα 60 εκατ. ευρώ τα έσοδα στην Ακρόπολη φέτος

«Εάν θέλετε να το καταλάβετε, θα το καταλάβετε. Οι αριθμοί είναι εδώ και μιλούν».

Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ: Τα θέματα Νέων Ελληνικών από το Υπουργείο Παιδείας

Άνοιξε η σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ανακοινώθηκαν τα θέματα των Νέων…