Ο μαραθωνοδρόμος καπνίσματος με αλυσίδα τελειώνει σε λιγότερο από 3,5 ώρες και το έχει ξανακάνει

Με το παρατσούκλι «Θείος Τσεν», ο 50χρονος δρομέας τερμάτισε τον αγώνα στην 574η θέση — νικώντας σχεδόν 1.000 άλλους.

Οι δρομείς Μαραθωνίου είναι τόσο αφοσιωμένοι που πολλοί ρυθμίζουν την αναπνοή τους για να μεγιστοποιήσουν την πρόσληψη οξυγόνου για τον αγώνα των 26,2 μιλίων. Αλλά ένας 50χρονος Κινέζος αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο χαλαρή προσέγγιση αυτόν τον μήνα, καπνίζοντας με αλυσίδα στον Μαραθώνιο Xin’anjiang στο Jiande της Κίνας.

Και το έκανε σε λιγότερο από 3 1/2 ώρες.

Ο Chen Bangxian, με το παρατσούκλι “Θείος Chen”, τερμάτισε τον επίπονο αγώνα στις 6 Νοεμβρίου σε 3 ώρες και 28 λεπτά, σύμφωνα με ένα πιστοποιητικό από τους διοργανωτές του αγώνα που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα αγγλόφωνα μέσα από το Canadian Running . Παρά τη φαινομενική αποστροφή του Chen για το οξυγόνο, ήρθε στην 574η θέση – από περίπου 1.500.

Ο χρόνος του ήταν σχεδόν μία ώρα ταχύτερος από τον μέσο χρόνο τερματισμού των 4 ωρών και 29 λεπτών για τους μαραθωνοδρόμους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 από το Run Repeat .

Οι φωτογραφίες του «παππού» έγιναν από τότε viral στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Άφησαν τους ψηφιακούς θεατές σε τέτοια δυσπιστία που οι διοργανωτές του μαραθωνίου μοιράστηκαν το πιστοποιητικό τερματισμού του στο Διαδίκτυο για να ξεκουραστεί ο σκεπτικισμός.

Σε μία από τις viral φωτογραφίες, ο «θείος Τσεν» φαίνεται να τρέχει στον Μαραθώνιο του Σιν Αντζιάνγκ στις 6 Νοεμβρίου.
Σε μία από τις viral φωτογραφίες, ο «θείος Τσεν» φαίνεται να τρέχει στον Μαραθώνιο του Σιν Αντζιάνγκ στις 6 Νοεμβρίου.

Ίσως το πιο περίεργο είναι ότι ο Τσεν το έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Έτρεξε τον Μαραθώνιο του Γκουανγκζού 2018 ενώ κάπνιζε σε 3 ώρες και 36 λεπτά — και μάλιστα βελτίωσε αυτό τον επόμενο χρόνο, ολοκληρώνοντας τον Μαραθώνιο Xiamen 2019 τέσσερα λεπτά γρηγορότερα, σύμφωνα με το Canadian Running.

Ενώ τα τσιγάρα σίγουρα δεν είναι φάρμακο που βελτιώνει την απόδοση, ορισμένοι στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμφισβήτησαν αν άφηνε τους ανταγωνιστές του σε κάτι περισσότερο από ένα σύννεφο σκόνης.

Το κάπνισμα «πρέπει να απαγορευτεί» από τον αγώνα, έγραψε ένας σχολιαστής του Weibo που ανησυχούσε για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος, σύμφωνα με μια μετάφραση.

Τα τσιγάρα είναι ευρέως γνωστό ότι προκαλούν δύσπνοια, πονοκεφάλους, εμφύσημα, καρκίνο του πνεύμονα και καρδιακά προβλήματα, μεταξύ άλλων ζητημάτων.

 

You May Also Like

Κίνα: Τι συμβαίνει με το κοπάδι προβάτων που έκανε επί 12 μέρες δεξιόστροφους κύκλους;

Κίνα: Τι συμβαίνει με το κοπάδι προβάτων που έκανε επί 12 μέρες…