Τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία, με τους γιατρούς να χωρίζονται σε group προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τα πρωινά όσο και τα απογευματινά χειρουργεία, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη με αφορμή τις αντιδράσεις για την υλοποίησής τους.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Mega, «ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο».

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία.

«50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Άκρως μεταδοτική η ιλαρά

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο κύμα ιλαράς που έχει σαρώσει την Ευρώπη. Στη Βρετανία το 20% των περιστατικών ιλαρά αφορά ανεμβολίαστα παιδιά, ενώ η Ελλάδα έχει φτάσει το 89,9% εμβολιασμών για την ιλαρά.

«Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής»

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα», είπε η Ματίνα Παγώνη.

You May Also Like

Τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο – Σε πόσους προορισμούς ταξιδεύουν ελεύθερα οι Έλληνες

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση μαζί με την Πολωνία, έχοντας πρόσβαση χωρίς βίζα σε 188 προορισμούς.

Η Σίφνος λέει όχι σε άλλες πισίνες και υπόσκαφα σπίτια

Το πρώτο νησί των Κυκλάδων που ζητεί αυστηρότερα μέτρα

Σαν σήμερα: Η 13η Ιουλίου στην Ιστορία – Ένας γάμος που άλλαξε την ιστορία της χώρας

Σαν σήμερα: Η 13η Ιουλίου στην Ιστορία – Ένας γάμος που άλλαξε…

Μητέρα Τσιτσιπά για επίθεση σκύλου στη Βούλα: «Τον έβγαλε βόλτα η δίδυμη αδερφή μου»

Η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε ένας άνδρας, από σκύλο, στη Βούλα.

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για την Βόρεια Ελλάδα – Άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για την Βόρεια Ελλάδα – Άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Η άσκηση επηρεάζει θετικά την ποιότητα του ύπνου μας/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Η άσκηση επηρεάζει θετικά την ποιότητα του ύπνου μας/ Γράφει ο…