Ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο για τους αγρότες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι το αποθεματικό δεν είναι ατελείωτο.

“Το αποθεματικό το οποίο έχουμε στον προϋπολογισμό δεν είναι ατελείωτο και πρέπει όταν είμαστε στο ξεκίνημα του χρόνου να το χειριζόμαστε με φειδώ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας βρει” είπε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου.

Ο κ. Βορίδης απάντησε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους αγρότες. “Δεν υπάρχει κάτι κανονισμένο. Τώρα δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν οι κουβέντες. Να μεταφέρω όμως το εξής: Ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να γίνει” τόνισε.

Ο υπουργός είπε πάντως ότι οι αγροτικές παροχές θα μπορούσαν να τεθούν και πάλι στο τραπέζι τον Ιούνιο, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είχε τα 83 εκατομμύρια. Είπαμε λοιπόν να τα βάλουμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χρήματα, δηλαδή περισσότερα χρήματα, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλασιασμό του ποσού. Θέλουν να πάνε στα 160. Λοιπόν δεν γίνεται να πάμε σε αυτό το νούμερο. Άρα λοιπόν, εκείνο το οποίο νομίζω τους είπε ο πρωθυπουργός είναι μια πλήρης και επαρκής απάντηση και δείχνει τη θετική πρόθεση της κυβέρνησης. Πάντως, ποσό που δεν ήταν προϋπολογισμένο το βάλαμε και όχι μόνο το βάλαμε, αλλά θα το παίρνουν απολογιστικά. Δηλαδή, αφού κάνουν τη δαπάνη, θα το παίρνουν μπροστά προκαταβολικά το μισό. Άρα αυτό τους δημιουργεί και σημαντική ταμειακή διευκόλυνση. Και εν πάση περιπτώσει θα ξαναδούμε αυτό το θέμα τον Ιούνιο” σημείωσε ο κ. Βορίδης

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έκανε λόγο για έναν εμβληματικό νόμο και για ένα θέμα που για την Αριστερά και για την άκρα αριστερά είναι “ιερή αγελάδα“.

Τώρα αυτό το οποίο γίνεται είναι ότι Ελληνόπουλα είναι στη Λευκωσία, είναι στη Βουλγαρία, είναι στις Βρυξέλλες, είναι στο Άμστερνταμ, είναι στο Λονδίνο, είναι στο Παρίσι. Σπουδάζουν, παίρνουν πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα πτυχία αυτά είναι αναγνωρίζονται στην Ελλάδα και έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Τώρα τα Ελληνόπουλα εντάξει να είναι σε όλες αυτές τις πρωτεύουσες και σε όλες αυτές τις πόλεις, σε όλες αυτές τις χώρες που σας είπα να είναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα δεν επιτρέπεται. Αυτός λοιπόν ο βαθύς παραλογισμός εκείνο που κάνει είναι να στέλνει παιδιά έξω και να επιβαρύνει οικογένειες και να μην επιτρέπει αυτό να γίνει και στην Ελλάδα. Εμείς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με αυτόν τον παραλογισμό” σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Σχετικά με τις καταλήψεις, κατηγόρησε την Αριστερά και την άκρα Αριστερά ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση έκνομων ενεργειών, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα και κάνει τα πάντα για να εφαρμοστεί η νομιμότητα.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτάει τους ψηφοφόρους του τι θέλουν να είναι… “Τι είναι στην πραγματικότητα πολιτικός; Δεν είναι κάποιος ο οποίος έχει ένα δικό του περιεχόμενο, μια δική του ταυτότητα, μια δική του πρόταση, δικές του ιδέες και αξίες τις οποίες υπερασπίζεται;” διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Κοφοντίνας σταματά την απεργία πείνας.

Τρίκαλα: Ζευγάρι είχε στη λίστα γάμου όχημα μεταφοράς ΑμεΑ που πρόσφερε σε Δομή του Δήμου Τρικκαίων

Τρίκαλα: Ζευγάρι είχε στη λίστα γάμου όχημα μεταφοράς ΑμεΑ που πρόσφερε σε…

ΚΕΠ: Προβλήματα με νεαρούς που ζητούν από υπαλλήλους τα… 150 ευρώ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι που δεν διαθέτουν κωδικούς στο taxisnet και επιθυμούν…

Κρήτη: Η πρώτη αντίδραση του Μητροπολίτη για το Ευαγγέλιο που δεν διαβάστηκε στην κηδεία της 17χρονης

“Τι θα πούμε “αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα””;

Αλλάζουν χέρια οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη

Αλλάζουν χέρια οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, ποιοι θέλουν τις ITA, EasyJet,…

Δώρο Πάσχα: Έτσι θα το υπολογίσετε, τι πρέπει να κάνετε αν δεν καταβληθεί

Δώρο Πάσχα: Έτσι θα το υπολογίσετε, τι πρέπει να κάνετε αν δεν…

Λίβανος: Πώς εξερράγησαν οι βομβητές που προκάλεσαν τον θάνατο 9 ατόμων και τον τραυματισμό 2.750 -Τα δύο σενάρια

Οι μαζικές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο έχουν προκαλέσει αίσθηση αλλά και πολλά ερωτήματα για το πώς συνέβησαν.