Κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στην περιφέρεια της Μόσχας, ένας μαθητής φέρεται να έσωσε περισσότερους από εκατό ανθρώπους.

Όπως μεταφέρει το 78.ru και επιβεβαιώνει το κανάλι Mash, ο 15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ, μαθητής της όγδοης τάξης από το Κρασνογκόρσκ, εργαζόταν κάποιες Παρασκευές και Σάββατα στην γκαρνταρόμπα για να βγάλει το χαρτζιλίκι του. Μάλιστα για να περνά η ώρα, διάβαζε τα πρωτόκολλα ασφαλείας του κτιρίου και τα σχεδιαγράμματα εκκένωσης.

Όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί, κατάφερε να κατευθύνει το πλήθος των ανθρώπων, που έτρεχαν σε αδιέξοδο (σ.σ. προς τις τουαλέτες), στο σωστό δρόμο και τους οδήγησε στο δρόμο. Σύμφωνα με τον Ισλάμ, απλώς ακολούθησε με σαφήνεια τις οδηγίες. Αφού παρατήρησε ότι το πλήθος είχε τρέξει σε αδιέξοδο, ο έφηβος άρχισε να κατευθύνει την εκκένωση.

Η συγκλονιστική περιγραφή του

Ξεκινώντας τη συγκλονιστική μαρτυρία του, είπε πως «Βρισκόμουν στην γκαρνταρόμπα του 1ου ορόφου. Άκουσα κάποιους ακατανόητους θορύβους. Μετά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν. Είχαμε μια ενημέρωση πριν από μια εβδομάδα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, ήμουν προετοιμασμένος για αυτό, συνειδητοποίησα ότι αν δεν αντιδρούσα, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι θα μπορούσαν να τραυματιστούν. Όταν ξεκίνησαν όλα, άρχισα να κατευθύνω όλους τους ανθρώπους προς το πλάι (σ.σ. Στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού κέντρου).

«Φώναζα σε όλο το City Hall ότι πυροβολούν, τρέξτε στο πλάι. Υπήρχαν άνθρωποι που απλά στέκονταν εκεί σοκαρισμένοι, αλλά τους έπιασα από το χέρι, τους έσπρωξα και τους έστειλα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Islam στο 78.ru. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ξεκίνησε η φωτιά, αλλά οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να μπουν μέσα καθώς περίμεναν να φτάσουν πρώτα οι ειδικές δυνάμεις.

Στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό θεατές τραυματίστηκαν. Υπάρχουν ακόμη πολίτες που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή και όλα δείχνουν πως θα ήταν πολλοί περισσότεροι στις δημοσιευμένες φωτογραφίες των θυμάτων, αν δεν υπήρχε ο μικρός Ισλάμ.

You May Also Like

Πώς ζει σήμερα το κορίτσι με τη μπάλα;

Εγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης [εικόνες]

Εκλογές ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο αρχηγός της σπουδαίας Εθνικής ομάδας του Euro 2004 είναι ο νέος…

Θέμης Αδαμαντίδης για τη σύλληψή του: «Εκεί που πάω, πάω πολύ διακριτικά και δεν θέλω να προκαλώ»

Ο γνωστός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης συνελήφθη σε χαρτοπαικτική λέσχη για τρίτη φορά,…

ΚΚΕ για Μπογδάνο: Εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση

Τραγικό «χτύπημα» της Μοίρας για τον ήρωα ψαρά που έσωζε κόσμο στο Μάτι: Πέθανε η 15χρονη κόρη του

Το άτυχο κοριτσάκι «έφυγε» στον ύπνο του σε ηλικία 15 ετών.

Τόκιο: Εστιατόριο ramen απαγορεύει στους πελάτες το κινητό τηλέφωνο ενώ τρώνε

Υπάρχει ένας άρρητος κανόνας: φάτε γρήγορα και φύγετε.

Μ.Σπυράκη στο Στρασβούργο: Επείγουν ευρωπαϊκές προμήθειες φυσικού αερίου, στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, υποδομές αποθήκευσης πράσινης ενέργειας

Μ.Σπυράκη στο Στρασβούργο: Επείγουν ευρωπαϊκές προμήθειες φυσικού αερίου, στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων,…

Πέθανε ο άνδρας που είχε λάβει ως μόσχευμα καρδιά χοίρου

Εζησε μόλις δύο μήνες με το όργανο του γουρουνιού να πάλλεται στο…

Χωρίς νερό ο Βόλος για 15η ημέρα – Γεμάτος σκουπίδια ο Παγασητικός

Σκόνη από την ξερή λάσπη μετά τις πλημμύρες εξακολουθεί να είναι διάχυτη

Καθηγητής Δημόπουλος: Κλειδί για την επόμενη μέρα η χρήση μάσκας

Καθηγητής Δημόπουλος: Κλειδί για την επόμενη μέρα η χρήση μάσκας