Γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν την γουνοποιία της περιοχής μας προσπαθώ να αξιοποιώ κάθε δυνατότητα που μου παρέχεται από την ιδιότητά μου ως Βουλευτής Καστοριάς, προκειμένου να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις έναν κλάδο με τεράστια συνεισφορά, επί δεκαετίες, τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική μας οικονομία”. Τη δήλωση αυτή έκανε η Μαρία Αντωνίου στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες για τα ζητήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γουνοποιίας στην Καστοριά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, όπου αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα αιτήματα, χωρίς να παραλειφθούν τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα φρόντισε να συμπεριλάβει τη γουνοποιία σε όλα τα σχετικά προγράμματα και τα εργαλεία χρηματοδότησης, συμφωνήθηκε απ’ όλους ότι είναι αναγκαίος ένας επαναπροσδιορισμός επιπλέον ενίσχυσης του κλάδου.

 

Στη τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, οι Ειδικοί Γραμματείς Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ) κ. Νίκη Δανδόλου και κ. Γεώργιος Ζερβός, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης και Γιάννης Μητλιάγκας και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Ναούμ Δίτσιος και άλλοι αρμόδιοι φορείς.

 

Σημειώνεται ότι στις 5 Ιουλίου η Μαρία Αντωνίου συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα στον οποίο παρουσίασε επίσης την υφιστάμενη κατάσταση, υπενθυμίζοντας την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ομιλία του στην Καστοριά “για το πώς μπορούμε συνολικά να στηρίξουμε την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, όχι μόνο στη γούνα αλλά και στα νέα επαγγέλματα τα οποία θα προκύψουν, με την εκπόνηση ενός ειδικά καλά μελετημένου προγράμματος με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης”.

 

You May Also Like

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει να μαζεύει καπάκια

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει την περισυλλογή πλαστικών καπακιών. Στην προσπάθεια…

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά;

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, της Εθνικής Επετείου…

8 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού

Table of Contents Hide 8 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε για να…

Με 25 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Με 25 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου…

Από τη χθεσινή επίσκεψη του Υποψήφιου Δημάρχου Άκη Τσούκα στον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας

Στη χθεσινή μας επίσκεψη στον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου…

ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ. Καστοριάς: Aναβάλλονται οι εκλογές ανάδειξης Προέδρου για τις 17 Σεπτεμβρίου

Και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου

Εκ νέου δήμαρχος Καστοριάς ο Γιάννης Κορεντσίδης

Τα αποτελέσματα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών 2023 για την Καστοριά

ΕΕΛΦΟ N. Καστοριάς: Ενημέρωση για απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Κοινή συνάντηση των Ενώσεων Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Συνοριακών και Πυροσβεστών της Π.Ε. Καστοριάς με Τελιγιορίδου και Αντωνίου

Κοινή συνάντηση των Ενώσεων Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Συνοριακών και Πυροσβεστών της  Π.Ε. Καστοριάς…