Κ. Αντωνίου, οι πρόσφατες εθνικές εκλογές έφεραν ένα απροσδόκητα ισχυρό αποτέλεσμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και τη μονοεδρική -πλέον- της Καστοριάς, στα χέρια σας. Κάντε μας ένα σχόλιο.

Με το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η Ελλάδα άνοιξε ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της. Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα και ταυτόχρονα μια ισχυρή εντολή για να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά στο δρόμο της προόδου και της κοινωνικής συνοχής, στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή η ευρεία στήριξη αυξάνει και τη δική μας ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

Η νέα περίοδος διακυβέρνησης που ξεκίνησε για τη χώρα, έχει σταθερό προσανατολισμό στην υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών στόχων, με σαφή προοπτική ανάπτυξης και ευημερία για όλους. Οι στόχοι του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υψηλοί -κι έτσι οφείλουν να είναι- σε αυτή τη δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Ο στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει αύξηση των μισθών, μείωση των ανισοτήτων, καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία, ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος και μία ισχυρή πατρίδα, στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Οι κομβικές και ριζικές μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν ταχύτατα. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη εργάζομαι κι εγώ, σε αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να αναδείξω όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου και να μπει ο τόπος μου, η Καστοριά, στο κάδρο των μεγάλων επενδύσεων, σε μια τροχιά ανάπτυξης, με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλες και όλους.

Θα ήθελα, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες συμπολίτες μου, που με τίμησαν με τη ψήφο τους αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά ακόμη μεγαλύτερη η διάθεσή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου, την παράταξη και τον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις.

Στη Βουλή είχαμε και την είσοδο νέων κομμάτων και γενικότερα μια εξέλιξη, που οι δημοσκοπήσεις τουλάχιστον του πρώτου γύρου δε φανέρωναν, ούτε κατά προσέγγιση. Είμαστε ήδη ένα μήνα και παραπάνω μετά τις εκλογές, οπότε ποια είναι η δική σας εικόνα, με δεδομένη την παρουσία σας στη Βουλή, αυτό το διάστημα;

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. εκφράζουν πλέον ένα ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, ένα ρεύμα υπέρ του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού.
Και ακριβώς σε αυτές τις παραμέτρους εδράζεται η μεγάλη πολιτική νίκη της Ν.Δ., με αυξημένα τα ποσοστά ύστερα από 4 χρόνια στην κυβέρνηση και τη διαχείριση αλλεπάλληλων εξωγενών και πρωτοφανών κρίσεων. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιβράβευσαν την προσπάθεια που έγινε κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αναγνώριση και τη διόρθωση λαθών, τον προγραμματικό λόγο, τη γνώση και την εμπειρία να χειριστούμε το μέλλον της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια συντριπτική ήττα απότοκο της γνώριμης τακτικής του να επενδύει στην τοξικότητα, το διχαστικό λόγο και την εκμηδενιστική κριτική. Απέτυχε παταγωδώς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με χαρακτηριστική αδυναμία να αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία και παρουσίαζε μια εικόνα της Ελλάδας, η οποία απείχε μακράν από την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε άνοδο αλλά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια τόσο εντυπωσιακή πτώση, κεφαλαιοποίησε μόνο ένα μικρό τμήμα της πτώσης αυτής.

Υπάρχουν και τα τέσσερα μικρότερα κόμματα, που εισήλθαν στο κοινοβούλιο και εκφράζουν “αντισυστημικές δυνάμεις”, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε μεγάλη έκταση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Να θυμίσω ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τα κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ. είχαν 14,5% (7,5 οι ΑΝΕΛ και 6,9%), η Χρυσή Αυγή ενώ το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν στο 11%. Η Χρυσή Αυγή ήταν στο 6,2% και οι ΑΝΕΛ στο 4,7%. Η διαφορά όμως είναι ότι τώρα η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ένα ποσοστό πάνω από 40%. Καλύπτει δηλαδή έναν πολύ ευρύτερο χώρο και κυριαρχεί πολιτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντισυστημικές δυνάμεις, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά τις συναντάμε σε όλη την Ευρώπη (σε πολλές χώρες με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη) και στις ΗΠΑ. Το φαινόμενο μιας αντισυστημικής στάσης, αντιμετωπίζεται με την ενίσχυση της δημοκρατίας, την αποφυγή του διχαστικού λόγου, τη συμπεριληπτικότητα, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, ώστε κάποιοι να μην νιώθουν ότι τοποθετούνται στο κοινωνικό περιθώριο.

Πρόσφατα είχαμε την ψήφιση του νομοσχεδίου των αποδήμων Ελλήνων, αλλά και αυτό περί ενίσχυσης του εισοδήματος. Κάντε μας ένα σύντομο σχόλιο.

Ο νόμος 5044/2023 -που ως σχέδιο υπερψηφίστηκε από 208 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου- σχετικά με την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, αποτελεί ένα θέμα ύψιστης δημοκρατικής σημασίας. Και είναι απόδειξη υψηλού συμβολισμού, η ενέργεια της κυβέρνησης να θέσει σε προτεραιότητα την ψήφισή του. Σκοπός του νέου νόμου είναι η ενίσχυση της ισότιμης μεταχείρισης του συνόλου των μελών του εκλογικού σώματος, με ιδιαίτερη έμφαση φυσικά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, επίσης και των εκλογέων που τυγχάνει να βρίσκονται στο εξωτερικό, κατά την ημέρα των εκλογών.

Προέρχομαι και εκπροσωπώ μια εκλογική περιφέρεια, την Καστοριά, από την οποία κατάγεται ένας αξιοσημείωτος αριθμός ομογενών, που έχουν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία, ισχύ, ακμή και δράση στις ομογενειακές κοινότητες του εξωτερικού. Και εδώ να αναφέρω την έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης, που εδώ και πολλές δεκαετίες βοηθά και στηρίζει με δωρεές και κάθε άλλο δυνατό τρόπο φορείς, οργανισμούς και πολίτες της Καστοριάς.

Η υπερψήφιση αυτού του νόμου αποτελεί μια ιστορική νίκη της δημοκρατίας. Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία λόγω των υπερβολικών κωλυμάτων που αναγκαστικά ο προηγούμενος νόμος έθεσε, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές, χωρίς εμπόδια, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς διακρίσεις σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας Διευκολύνεται, πια, ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, πέραν των ομογενών, που επιθυμεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και να ασκεί το ύψιστο δικαίωμα κάθε πολίτη, το οποίο απορρέει από την ιδιότητά του αυτή εντός, του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σε αυτή την κομβική ιστορική συγκυρία, όπου οι πολιτικές συνθήκες έχουν ωριμάσει, δίνουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού, που αποτελούν τους πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο, τη διευκόλυνση -και επαναλαμβάνω τη διευκόλυνση- γιατί το δικαίωμα το έχουν, να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Ελλάδας, αλλά τη διευκόλυνση να μπορούν να ψηφίζουν από το τόπο τον οποίο κατοικούν. Με την υπερψήφιση αυτή, στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον απανταχού Ελληνισμό: Θέλουμε τη φωνή τους να ακούγεται δυνατά. Γιατί δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα υπερκομματικό, είναι θέμα εθνικό. Είναι ζήτημα σεβασμού.

Όσον αφορά στο νόμο 5045/2023 σχετικά με την “Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις”, ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκριναν πως πολλά από τα άρθρα του κινούνται σε θετική κατεύθυνση και υπερψηφίστηκαν και από αυτές. Ο εν λόγω νόμος υλοποιεί το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων που είναι άμεσης εφαρμογής, καθώς αγγίζει τα 4,4 δισ ευρώ το όφελος των νοικοκυριών έως το 2027 από τις αυξήσεις μισθών και τις μειώσεις φόρων.

Για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια, αυξάνονται οι μισθοί στο Δημόσιο. Το ετήσιο όφελος των Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται στα 1.440 ευρώ, δηλαδή ένας επιπλέον μισθός. Οι αυξήσεις αυτές βασίζονται σε μια πολύ συγκεκριμένη λογική: Οριζόντιες αυξήσεις για όλους, στοχευμένες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά, σημαντικές αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους σε θέσεις ευθύνης με ιδιαίτερες αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα, αυξάνεται το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για παραπάνω από 1.300.000 πολίτες με παιδιά. Νέα έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών. Μόνιμη και οριστική απαλλαγή από κάθε συμμετοχή σε φαρμακευτικές δαπάνες για 200.000 συμπολίτες μας οι οποίοι λάμβαναν το ΕΚΑΣ.
Μονιμοποιείται η στήριξης στους νέους, με δύο νέες παρεμβάσεις: Τη δυνατότητα να παίρνουν 150 ευρώ, από το Σεπτέμβριο, με τη μορφή ενός μόνιμου «Youth Pass» για δράσεις πολιτισμού, αλλά και ταξιδιών. Και το διπλασιασμό εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος «Σπίτι μου», με στόχο 20.000 νέοι και νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πια κατοικία μέσα από ένα στεγαστικό δάνειο, το οποίο θα εξυπηρετείται με μία δόση η οποία θα είναι αισθητά χαμηλότερη απ’ ό,τι θα πλήρωναν εάν νοίκιαζαν σπίτι με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Κι όλα αυτά, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. Επιλέγουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, στη συμφωνία αλήθειας με τους συμπολίτες μας. Και με τον ίδιο τρόπο θα υλοποιηθούν και υπόλοιπες δεσμεύσεις του προγράμματος μας, το οποίο είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό. Να μην ξεχνάμε και την ειδική τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα όπως η επιστροφή των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας σε πληττόμενες από τις πυρκαγιές επιχειρήσεις, καθώς και η διερεύνηση της Δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα στην πρόκληση πυρκαγιών

Το καλοκαίρι και η νέα θητεία της κυβέρνησης ξεκίνησε με πυρκαγιές και πολύ θλιβερές εικόνες. Αναπόφευκτο κακό λόγω της κλιματικής αλλαγής, απροετοίμαστος μηχανισμός ή μήπως χρειάζεται ένα ισχυρό πλάνο, που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, από καμία κυβέρνηση;

Είχαμε πράγματι, ένα δύσκολο καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη ξηρασία που βιώνει ο πλανήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και τη μορφολογία του εδάφους, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα δύσκολο πλαίσιο συνθηκών, το οποίο κατέστησε τη κατάσβεση πολύ δύσκολη.

Παρ’ όλα αυτά, οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές. Ειδικά στη Ρόδο, όπου διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, μία εκκένωση σχεδόν 20.000 πολιτών και τουριστών. Όλη αυτή η διαδικασία διεξήχθη με πολύ μεγάλη ασφάλεια. Ευγνωμονούμε όλες τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής του κρατικού μηχανισμού, αλλά κυρίως τους εθελοντές μας οι οποίοι και στη Ρόδο επέδειξαν εντυπωσιακή αυταπάρνηση. Ο κίνδυνος όμως που καιροφυλακτεί παντού σε τέτοιες περιπτώσεις, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν και δύο πιλότοι μας, την ώρα του καθήκοντος. Μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας τους, στεκόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Αυτό που μπορούσε να κάνουμε από δω και στο εξής είναι να σφίξουμε τα δόντια και να μετατρέψουμε τη σιωπή μας σε δημιουργική δύναμη, συνεχίζοντας τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης. Η δοκιμασία του πρωτοφανούς καύσωνα και των μεγάλων δασικών πυρκαγιών μας αφορά όλους. Είναι μία σκληρή δοκιμασία για τους πολίτες των πολλών πληττόμενων περιοχών ιδίως της Ρόδου, για το φυσικό περιβάλλον και για τον κρατικό μηχανισμό, που επί πολλές εβδομάδες μάχεται σε όλα τα μέτωπα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Τώρα διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία, αλλά η μάχη αυτή θα είναι πάντα δύσκολη, καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Απέναντι στην κλιματική αλλαγή που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης και ειδικά η Μεσόγειος, δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα. Αν υπήρχε προφανώς θα την είχαμε εφαρμόσει. Όλοι παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή. Μόνη μας στρατηγική η συντονισμένη δράση, η οποία μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε, με περισσότερες δυνάμεις αλλά μεγαλύτερη έμφαση ακόμα στη διαλειτουργικότητα, στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, των αρμοδίων Υπουργείων. Αυτό είναι κάτι το οποίο σε ένα βαθμό το έχουμε ήδη κατακτήσει, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Επίκεντρο του προγραμματισμού από εδώ και στο εξής είναι οι δράσεις πρόληψης. Αυτός είναι και ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος τον οποίο ακολουθούμε.

Οικονομία. Βασικός πυλώνας του προγράμματος, της Νέας Δημοκρατίας. Να αναμένουμε μια πιο αισιόδοξη χρόνια, με δεδομένη την ακρίβεια στην ενέργεια, μιας και ο χειμώνας, δεν απέχει πολύ;

Είναι γεγονός ότι βιώσαμε τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς και πολυεπίπεδης κρίσης. Στόχος μας παραμένει η ανάκαμψη και το θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή προοπτική. Πριν λίγες μέρες, η ελληνική οικονομία πήρε ψήφο εμπιστοσύνης , κατορθώνοντας την επιτυχή έξοδο στις αγορές με το 15ετές ομόλογο, εν αναμονή της Επενδυτικής Βαθμίδας, όπου σημειώθηκε τετραπλάσια ζήτηση! Η χώρα μας άντλησε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,45%. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε με τη ζήτηση για το νέο 15ετές να ανέρχεται στα 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερακαλύπτοντας τέσσερις φορές τον στόχο και πιστοποιώντας το μεγάλο ενδιαφέρον των αγορών για το ελληνικό χρέος.

Το γεγονός αυτό αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στη χώρα μας και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δύο μόλις εβδομάδες μετά τις κάλπες του Ιουνίου, ενώ τον Σεπτέμβριο αρχίζει ο κύκλος αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους μεγάλους οίκους, με τη χώρα μας να έχει θέσει ως στόχο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του έτους.

Και όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, “τα αποτελέσματα της έκδοσης πιστοποιούν την έλευση της Επενδυτικής Βαθμίδας, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού”. Αυτή η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές -μάλιστα σε περίοδο αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- συνιστά ένα σαφές μήνυμα προς τους οίκους αξιολόγησης όσον αφορά στη φερεγγυότητα και τη δημοσιονομική σταθερότητα της Ελλάδας. Ταυτόχρονα η Ελλάδα αντικατέστησε δύο παλαιότερους τίτλους που ήταν προγραμματισμένο να λήξουν την επόμενη διετία και θα επιβάρυναν το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Πλησιάζουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπάρχει αισιοδοξία για τη χώρα και την Περιφέρειά σας; Γιατί η ελληνική επαρχία γενικότερα, υστερεί σε πολλούς, βασικούς τομείς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσδίδει ιδιαίτερη πολιτική σημασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία δε χρειάζεται κανενός είδους “νομιμοποίηση” από τις περιφερειακές εκλογές. Η κάλπη της 25ης Ιουνίου ανέδειξε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή κυβέρνηση. Συνεπώς, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής. Αυτό που χρειαζόμαστε ως κυβέρνηση είναι συνεργάτες και συνεργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου οι Περιφερειάρχες που θα εκλεγούν να μπορούν να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα. Και είναι ορθή η διάκριση, που έκανε ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ περιφερειακών και δημοτικών εκλογών: οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα, ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να τους εκπροσωπήσει σε επίπεδο δήμου, γι’ αυτό και ο ρόλος του κόμματος, η στήριξη του κόμματος είναι πολύ πιο χαλαρή.

Μαρία Αντωνίου

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, στο νομό Καστοριάς

You May Also Like

Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς: Ανακοίνωση ανασυγκρότησης του συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς ,  μετά την υποβολή αίτησης παραίτησης του κ. Χρήστου Κλαζίδη από τη θέση του Προέδρου και Μέλους της  Διοίκησης

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε ο Συντονιστής…

Μαρία Αντωνίου: «Δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις!»

Τις αμφιβολίες της για τις εξαγγελίες του Υπουργού εξέφρασε η Βουλευτής της…

“Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης”/Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας

“Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης”/Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου…

Δήμος Νεστορίου : Η κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου τουρισμού στο επίκεντρο διαβούλευσης

  Δήμος Νεστορίου : Η κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου τουρισμού στο επίκεντρο…

«Επίσκεψη του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Καστοριά».

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Καστοριάς στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη…

Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίτερα στη Νέα Κοτύλη χάρη στη UPS

Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίτερα στη Νέα Κοτύλη χάρη στη UPS

Γεωργιάδης: Η Βόρεια Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο όραμα του πρωθυπουργού

Γεωργιάδης: Η Βόρεια Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο όραμα του πρωθυπουργού