Μαρία Αντωνίου: «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον πολύπαθο τόπο μας»-

H Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στις επιλέξιμες περιοχές υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για ανέργους 18-65 ετών

            Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς είναι μια από τις επιλέξιμες περιοχές  όπου η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) θα επιχορηγήσει για την υλοποίηση Προγραμμάτων Ανοικτού Τύπου στο πλαίσιο των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, που θα αφορά ανέργους ηλικίας 18-65 ετών.

Σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκης Κεραμέως που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εντάσσεται στις επιλέξιμες περιοχές για την εφαρμογή του παρόντος πιλοτικού προγράμματος, καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά αφού πρόκειται για περιοχή σε οικονομική μετάβαση.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η πιλοτική εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης δέσμης δράσεων στο πλαίσιο της ευρύτερης νέας γενιάς Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, η οποία βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες παρέμβασης: Συμβουλευτική, Κατάρτιση και Πιστοποίηση, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα.
Σκοπός του, η διαρκής και απρόσκοπτη πρόσβαση των ανέργων στο σύνολο των δυνατών παρεμβάσεων και παρεχόμενων υπηρεσιών της
Δ.ΥΠ.Α., με επίκεντρο την (επανα)κατάρτιση, την απασχόληση και την ενίσχυση επιχειρηματικών ευκαιριών.

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης Νίκη Κεραμέως και το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρο Πρωτοψάλτη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους σχετικά με το μείζον θέμα της απασχόλησης και την αναγκαιότητα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η ακριτική Καστοριά. Το είπαμε. Το κάναμε! Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και οικονομία. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μένουμε και να εργαζόμαστε στον τόπο μας. Για την Καστοριά της ανάπτυξης και της προοπτικής! Και συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον πολύπαθο τόπο μας», δήλωσε η βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

You May Also Like

Πάσχα 2022: Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Καστοριάς

Πάσχα 2022: Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Καστοριάς

Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η μεγάλη γιορτή της Α.Ε. Γραμμαχωρίων (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε η…

Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις στα δημόσια ΙΕΚ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις στα δημόσια ΙΕΚ

Ο. Τελιγιορίδου: Δεν θα γίνουν διόδια στην Καστοριά

Το δρόμο της αλήθειας βρήκαν παλαιότερες δηλώσεις της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ.…

Πρόσκληση στην κεντρική ομιλία και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Άκη Τσούκα

Με τον συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ”

Το πολυδιάστατο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Καστοριάς,

Τα κάλαντα έψαλλαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου-Ιφιγένεια Διδασκάλου (Φωτογραφίες- Video)

Τα κάλαντα έψαλλαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου-Ιφιγένεια Διδασκάλου

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι στις 20 Ιουλίου 2016, τίθεται το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Καστοριάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς κατά τη συνεδρίασή του στις 22…