Η Μαρία Αρετή  Γκρίζη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου,  εκπροσώπησε το Μουσικό Σχολείο  Καστοριάς στη φετινή  ΚΖ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, 4-9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς  υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2022-2023   το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει  το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας. Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» με βασική θεματική την αντιμετώπιση της Βίας.

Την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης του σχολείου μας πλαισίωσαν  16 μαθητές/τριες του τμήματος Α1 Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες κατά την εφαρμογή του προγράμματος.

Η Μαρία Αρετή Γκρίζη, μέλος της «Ομάδας των 16» του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, είναι μία από τους 260 εφήβους από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, που συμμετείχαν στις  6 Ομάδες Εργασίας  και «ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ τη ΒΙΑ» στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για έναν καλύτερο, ανθρώπινο και δίκαιο κόσμο.

Οι εργασίες της φετινής Συνόδου ξεκίνησαν με:

– Βιωματικά εργαστήρια στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας

– Συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής των Εφήβων και με ειδικούς επιστήμονες

– Σύντομες δράσεις για την εξοικείωση των εφήβων με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου & προετοιμασία τελικών κειμένων ανά ομάδα – Βουλή των Ελλήνων (όλες οι ομάδες)

– Θεατρική παράσταση

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η ΚΖ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων ολοκληρώθηκε, αφήνοντας το δικό της ηχηρό μήνυμα:

«Το μέλλον είναι μπροστά μας και το μέλλον είμαστε εμείς!».

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Αρετή Γκρίζη, είναι 16 ετών και φοιτά από την Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Τώρα  είναι  μαθήτρια της Β’ Λυκείου. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και διαθέτει το πιστοποιητικό Michigan Proficiency. Τα τελευταία δέκα χρόνια μελετά πιάνο και βρίσκεται στο επίπεδο της Α’ ανωτέρας. Είναι μέλος του τοπικού συγκροτήματος “The Pags” όπου παίζει μπάσο. Επιπλέον, η κιθάρα, ο αθλητισμός και τα βιβλία  συγκαταλέγονται στα ενδιαφέροντα της. Πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων», γνώρισε  μαθητές/τριες Λυκείου όλης της χώρας και όχι μόνο, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και ανησυχίες.

 

mskastoria.gr

You May Also Like

Νεκρός άνδρας βρέθηκε στο συντριβάνι

Η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν.

Το Γυμνάσιο Οινόης στηρίζει την Τράπεζα Αγάπης της Μητρόπολης

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Νικάνορος του θαυματουργού στην Καστοριά

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Νικάνορος του θαυματουργού στην Καστοριά

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Α.Σ. Άργους Ορεστικού

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Α.Σ. Άργους Ορεστικού

1η Συνάντηση Εργασίας του Σχεδίου «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη – Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις»

  1η Συνάντηση Εργασίας του Σχεδίου «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης…

Δίπλα σε κάθε πολίτη η Μαρία Αντωνίου. Συνεχίζει τις περιοδείες στην Π.Ε. Καστοριάς

Συνεχίζουμε Σταθερά – Τολμηρά – Μπροστά !

Το παράρτημα Καστοριάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών – Ελληνικό Τμήμα διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η αγρότισσα Πρωταγωνίστρια στην επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Το παράρτημα Καστοριάς της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών – Ελληνικό Τμήμα διοργανώνει ημερίδα…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ