Γ. Κασαπίδης: Μια ακόμα πρωτοβουλία των τοπικών φορέων με μπροστάρη την Περιφέρεια που στέφθηκε με επιτυχία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Στην τελετή ορκωμοσίας των 200 δόκιμων αστυφυλάκων της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κκ. Δαβίδ και παρέστησαν ο Βουλευτής Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Σπύρος Διόγκαρης.

Η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά, έπειτα από 12 χρόνια παύσης, ισοδυναμεί με την ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος με όλα τα τεράστια οφέλη, ακαδημαϊκά, οικονομικά και κοινωνικά.

Μια εξέλιξη που προσδίδει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην πόλη των Γρεβενών και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκπαίδευση των δοκίμων αστυφυλάκων είναι τριετής και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευόμενων, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι και να προσφέρουν τα μέγιστα στην πολιτεία αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ορκωμοσίας επεσήμανε πως: «Ημέρα χαράς για τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία, με τη λαμπρή τελετή ορκωμοσίας των νέων δοκίμων αστυφυλάκων στη σχολή των Γρεβενών. Μία σημαντική ημέρα τόσο για τους δοκίμους αστυφύλακες όσο και για την πόλη των Γρεβενών και όλη την Περιφέρεια μας. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της σχολής. Ιδιαίτερα την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και τη ΔΤΥ έδρας που πίστεψαν και στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τον δύσκολο αυτόν αγώνα. Μια ακόμα πρωτοβουλία των τοπικών φορέων με μπροστάρη την Περιφέρεια που στέφθηκε με επιτυχία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας».

 

Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, στήριξε το κομβικό εγχείρημα της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά και προχώρησε με ταχείς ρυθμούς στη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων έργων και σχεδίων, ώστε να παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. ένα σύγχρονο και άρτιο ίδρυμα.

You May Also Like

Έκλεψε από το πορτοφόλι 47χρονου το χρηματικό ποσό των -510- ευρώ σε μαγαζί στην Καστοριά

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη και ο 47χρονος για σωματική βλάβη

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις αλλοδαπούς

Κατασχέθηκαν τo ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των -1800- ευρώ και…

Μαστογραφία: Η πιο must εξέταση- Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στην Πτολεμαΐδα

Οκτώβριος: Μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Κοζάνη: Πτώση 27χρονου άντρα από μπαλκόνι στην οδό Πλατεία Αυλιώτη – Επιχείρησε να μπει στο διαμέρισμά του

Κοζάνη: Πτώση 27χρονου άντρα από μπαλκόνι στην οδό Πλατεία Αυλιώτη – Επιχείρησε…

Eπιτροπή θεμάτων γης και επίλυσης διαφορών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες για τις 17/12/2020 και 18/12/2020 δημοπρασίες εκμίσθωσης ακινήτων

Eπιτροπή θεμάτων γης και επίλυσης διαφορών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Αναστέλλονται οι…

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικασία λήψης κωδικών πρόσβασης για νεοεισαχθέντες φοιτητές

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικασία λήψης κωδικών πρόσβασης για νεοεισαχθέντες φοιτητές

Αμαλία Κούσκουρα: Εργαλείο ανάπτυξης ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Για τον στρατηγικό σχεδιασμό που αποτελεί το πρώτο στάδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος…

Έγκριση του 2ου Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών-Κατακύρωση διεξαγωγής Συνοπτικού Διαγωνισμού του έργου : «Αποκατάσταση του γεφυριού Σβόλιανης Αγίας Σωτήρας Δήμου Βοΐου Π.Ε. Κοζάνης» με προϋπολογισμό: 74.400,00 €

Έγκριση του  2ου  Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών-Κατακύρωση διεξαγωγής Συνοπτικού Διαγωνισμού   του έργου :…