Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στο Action 24, εξέφρασε τη θέση της Εκκλησίας σχετικά με τους αυτοαποκαλούμενους παλαιοχριστιανούς, εκφράζοντας ανησυχία για την έλλειψη προσοχής στα θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομικά αναγνωρισμένη παλαιοχριστιανική οργάνωση και εξέφρασε την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα. Επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει σχέση αυτών των ατόμων με τους παλαιοημερολογίτες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Η υπόθεση είναι προβληματική και η επίφαση που έχουν δώσει πως είναι μια παλαιοχριστιανική αίρεση ή οργάνωση δεν απηχεί σε καμία πραγματικότητα. Δεν υπάρχει παλαιοχριστιανική οργάνωση, δεν υπάρχει νόμιμη τουλάχιστον θρησκευτική οργάνωση με τέτοια ονομασία καταγεγραμμένη στο νόμιμο μητρώο του υπουργείου Παιδείας περί νόμιμων οργανώσεων και θρησκευτικών ομάδων και κοινοτήτων. Άρα οι κύριοι αυτοί λένε ότι θέλουν».

Επίσης, έκανε σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάποια σχέση με τους παλαιοημερολογίτες και υποθέτει ότι ο σκοπός τους είναι να βρουν οπαδούς.

«Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να βγαίνει και να λέει ότι θέλει. Νομίζω πως χρειάζεται προσοχή ως προς την διερεύνηση του θέματος και τις εξελίξεις», τόνισε.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης επισημαίνει τη σημασία της διερεύνησης του θέματος και της αποφυγής των υπερβολών και των μεταφυσικών ερμηνειών, καθώς και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν την εκκλησία.

«Μπορεί να είναι και ο σκοπός τους να δημιουργήσουν μια ομάδα, οπαδούς και να δημιουργήσουν μια κατάσταση που δεν μπορεί να ελεγχθεί», τονίζει ο Μητροπολίτης.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε τη θέση της Εκκλησίας σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη βάπτιση, επισημαίνοντας τη σημασία του πιστοποιητικού γάμου για τους υποψηφίους νονούς και νονές. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν είναι λογικό να απαιτεί κάποιος να γίνει νονός ή νονά σε ένα μυστήριο που δεν αναγνωρίζει ή δεν πιστεύει, αναφέροντας ότι και τα ομόφυλα ζευγάρια δεν γίνεται να γίνουν νονοί ή νονές.

Σχετικά με την αποδοχή των Βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ότι στην επαρχία του δεν έχει τέτοιους βουλευτές ή βουλεύτριες, εκτός από τον αρχηγό της Νέας Αριστεράς που δεν έρχεται στην Εκκλησία.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη παρακάτω:

https://www.orthodoxtimes.gr/

You May Also Like

Προσφορά θέσεων Μαθητείας από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Προσφορά θέσεων Μαθητείας από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο υπό τον Υ.ΕΘ.Α., Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο υπό τον Υ.ΕΘ.Α., Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και…

Υποχρεωτικά τα υδρόμετρα στα χωράφια –Τι αναφέρει το νέο πλαίσιο

Υδρομετρητές θα πρέπει να έχουν στο εξής όλα τα νέα οργανωμένα δίκτυα…

Πάτρα: Κλείνει το μέγα εμβολιαστικό κέντρο – Οι εμβολιασμοί είναι ελάχιστοι

Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο κλείνει στην Πάτρα καθώς λήγει η σύμβαση

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνει η πληρωμή των 30.333 εργαζομένων;

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνει η πληρωμή των 30.333 εργαζομένων;

Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το σύνθημα μας από εδώ και στο εξής είναι : προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».

Γεωργιάδης: Να γίνει η Ελλάδα η πιο επιχειρηματικά φιλική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γεωργιάδης: Να γίνει η Ελλάδα η πιο επιχειρηματικά φιλική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα: «Ίσως πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου», λέει δημοσιογράφος

Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα: «Ίσως πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου», λέει…