«Είναι πολλές οι εστίες γραφειοκρατίας που μπορούν να αντιμετωπιστούν προκειμένου να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής.

«Θα εξετάσουμε ένα μακρύ κατάλογο από παρεμβάσεις Θα επιβεβαιώσουμε 12 παρεμβάσεις που είναι έτοιμες προς άμεση υλοποίηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τους επόμενους μήνες θα έχουμε ένα οδικό χάρτη παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον αγώνα κατά της γραφειοκρατίας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2019 και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά διαφορετικά πεδία, κάτι που επιβεβαιώνεται από εκθέσεις εγκύρων διεθνών παρατηρητών της διεθνούς οικονομίας». Παραδέχθηκε ωστόσο πως «υπαρχουν ακομα πολλες εστιες γραφειοκρατίας».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας των υπουργείων.

«Η γενικότερη συνεργασία των υπουργείων είναι πολύ καλή» είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των στενών αρμοδιοτήτων και να μην αποποιούμαστε αρμοδιότητες και ευθύνες. Αυτό είναι το πνεύμα πρέπει να κινηθούμε».

cnn.gr

You May Also Like

Χαλκιδική: Έρχεται από τις ΗΠΑ ο αδερφός του 31χρονου που αγνοείται – «Θα κινήσω γη και ουρανό για να τον βρώ»

«Θα κάνω τα πάντα και με κάθε κόστος για να βρω τον…

Σοκ στη Λάρισα: μαμά έκαιγε με τσιγάρο τα 2 παιδιά της για να τα τιμωρεί

Τα παιδάκια της, 5 και 6 ετών, είναι στο νοσοκομείο γεμάτα με σημάδια από καύτρες τσιγάρου

Ολική ανατροπή με το μαύρο στο MEGA

Η απόφαση του ΣΤΕ μπλοκάρει το “μαύρο” στο MEGA – Έφτασε η…

Σάλος με το πως αποκάλεσε την Ελλάδα ο Άρης Πορτοσάλτε – Η αιχμηρή απάντηση που έλαβε

Σάλος με το πως αποκάλεσε την Ελλάδα ο Άρης Πορτοσάλτε – Η αιχμηρή απάντηση που έλαβε

Μαγιορκίνης: Ηπιότερο το νέο κύμα πανδημίας – Δύσκολο αλλά όχι απίθανο να δούμε 10.000 – 15.000 κρούσματα ημερησίως

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ «είναι πάνω από το 60%…

Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη με αντιπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα

Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη με αντιπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην…

Βορίδης: Δεν υπάρχει καμία δίωξη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άρα τι να συζητάμε

«Παραιτήθηκα από υπουργός, γιατί δεν θεωρώ ότι μπορούσα να είμαι και υπουργός και ελεγχόμενος»