Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. στη Θάσο, καθώς το νησί μένει για ένα ακόμη καλοκαίρι με ένα μόλις ασθενοφόρο.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, ο οποίος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αν μπορεί εν τέλει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

«Περιμέναμε να γίνουν κάποιες προσλήψεις, δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν, διότι μία προκήρυξη αυτή τη στιγμή τρέχει για 200 διασώστες δεν περιλαμβάνονται ούτε η Καβάλα, ούτε το νησί της Θάσου…»

«Η κατάσταση αυτή είναι ίδια όλα αυτά τα χρόνια, δεν άλλαξε κάτι. Πάντα στο νησί της Θάσου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου υπήρχε ένα μόλις ασθενοφόρο. Κάθε χρόνο υπήρχε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, ούτως ώστε να μετακινηθούνε κάποιοι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. από άλλα παρατήματα που δεν είναι τουριστικοί προορισμοί. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει. Ήδη έχουμε αρκετούς τουρίστες στο νησί, αλλά δεν έχουμε κάποια πρόσληψη από πέρυσι μέχρι φέτος ούτε περιμένουμε κάποια πρόσληψη, με βάση τα γεγονότα που είχαν συμβεί και πέρυσι στο νησί και η υπηρεσία μας είχε εκτεθεί. Περιμέναμε να γίνουν κάποιες προσλήψεις, δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν, διότι μία προκήρυξη αυτή τη στιγμή τρέχει για 200 διασώστες, αλλά δεν περιλαμβάνονται ούτε η Καβάλα, ούτε η Θάσος σε αυτή. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν στο μέλλον κάποιες θέσεις από κάποια άλλη προκήρυξη», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και στην Τούζλα. Οι αποστάσεις με το νοσοκομείο Καβάλας είναι μεγάλες…»

«Άρα λοιπόν αυτό που περιμένουμε για το καλοκαίρι είναι να υπάρχει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι κάποιος υποχρεούται με το ζόρι να πάει στη Θάσο για να δουλέψει, αλλά επαφίεται στην καλή θέληση, στην πρόθεση του εκάστοτε διασώστη να συνεχίσει να δουλεύει σε συγκεκριμένο προορισμό, όπως το νησί της Θάσου. Παράλληλα φυσικά εκτός του νησιού υπάρχει πρόβλημα και στην Τούζλα. Οι αποστάσεις με το νοσοκομείο Καβάλας είναι μεγάλες, είναι περίπου 40 λεπτά μέχρι να έχουμε πρόσβαση από το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, είτε από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Θα έπρεπε και εκεί να υπάρχει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενδεχομένως να θέλουν κάποιοι διασώστες να πάνε εκεί να δουλέψουν στην άδεια τους για να μπορέσουν να καλύψουν την περιοχή καλύτερα και σε καλύτερος χρόνους, γιατί όπως είπαμε και η Θάσος, αλλά και η Τούζλα κάθε χρόνο δέχονται πάρα πολλούς επισκέπτες, είτε από το εξωτερικό, είτε από το εσωτερικό από τους γύρω νομούς μέχρι και τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ακόμη ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Αν από εκεί και πέρα δεν προχωρήσει κάτι, θα συνεχίσουμε με το ένα ασθενοφόρο στη Θάσο και ό,τι προλάβουμε να καλύψουμε…»

«Φυσικά θέλουμε να έχουμε τουρισμό στην περιοχή μας, πάρα πολλοί άνθρωποι δουλεύουν πάνω στον τουρισμό, θέλουμε να υπάρχουν επισκέπτες και τουρίστες, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει κι εμείς ουσιαστικά ως συνδικαλιστικό όργανο να αναδεικνύουμε τα προβλήματα. Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, οι οποίες θα υπάρξουν από την κεντρική διοίκηση και το υπουργείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό το λέμε, αλλά αν από εκεί και πέρα δεν προχωρήσει κάτι, θα συνεχίσουμε με το ένα ασθενοφόρο στη Θάσο και ό,τι προλάβουμε να καλύψουμε», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

https://kavalawebnews.gr/

You May Also Like

Σάλος με Jumbo που θα ανοίγει όλες τις Κυριακές -Αντιδράσεις εργαζομένων

Σάλος με Jumbo που θα ανοίγει όλες τις Κυριακές -Αντιδράσεις εργαζομένων

Γιατρός συνελήφθη στη Λάρισα για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης του

Ο γιατρός ασέλγησε στην μόλις 3.5 ετών κόρη του μέσα στο αυτοκίνητό του

Δημοσκόπηση GPO: 6 στους 10 μείωσαν τις αγορές βασικών αγαθών – Ζητούν μεγαλύτερες επιδοτήσεις στο ρεύμα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, οι πολίτες δηλώνουν ότι έχουν περιορίσει…

Επίθεση με βιτριόλι: Χείρα βοηθείας από καφετζούδες και χαρτορίχτρες είχε ζητήσει η 35χρονη

Table of Contents Hide Επίθεση με βιτριόλι: Χείρα βοηθείας από καφετζούδες και…

Διαδηλωτές είχαν φράξει τον δρόμο του προς το αεροδρόμιο στη χθεσινή «Ημέρα δράσης κατά της δικτατορίας»

Ισραήλ: Φυγή Νετανιάχου με ελικόπτερο

Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε την τελική τιμή κιλοβατώρας σε όλους τους παρόχους – Πίνακες

Στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων δημοσιεύθηκαν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά για…

Κορωνοϊός: Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης με επαναμόλυνση – Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής, εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο όσοι έχουν…

Κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία: Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν τη διάθεση

Κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία: Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν τη διάθεση

Σημαντική ενίσχυση Αγροτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Σημαντική ενίσχυση Αγροτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Τριπλό «όχι»: «Μη ρεαλιστικό το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ»

Τριπλό «όχι»: «Μη ρεαλιστικό το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ»