Με αφορμή την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα επισκεφθήκαμε –όπως κάθε χρόνο– το Μουσείο Παύλου Μελά στο ιστορικό χωριό Μελάς, έναν τόπο βαθιά συνδεδεμένο με την ιστορία και τη θυσία του μεγάλου ήρωα του 1904.
Στο σπίτι όπου έπεσε μαχόμενος ο Παύλος Μελάς, οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αντικείμενα, φωτογραφίες και κειμήλια που ζωντανεύουν τη μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα και των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.
Η επίσκεψη αποτέλεσε ένα μάθημα ιστορίας και συγκίνησης, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία της μνήμης, της ενότητας και της αγάπης για την πατρίδα.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του μουσείου για τη φιλοξενία και την ξενάγηση.
«Δραγούμεια 2019»: Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των Δραγουμείων, νέες επιστήμονες του Βογατσικού με συντονίστρια την κα Μάρθα Σιώτα σάς προσκαλούν για πέμπτη συνεχή χρονιά στην πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην πλατεία Βογατσικού, με θέμα: «Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες». Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού.
«Δραγούμεια 2019»: Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες