«Πονοκεφαλο» προκαλούν στον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν οι δημοσκοπήσεις και η πρόσφατη δολοφονία του πρώην αρχηγού των γκρίζων λύκων Σινάτ Ατές

bahceli
Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλεί τους Τούρκους να στηρίξουν την κυβερνητική συμμαχία λόγω … Αγίας Σοφίας και «Γαλάζιας Πατρίδας».

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Αμάσεια, ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου, ο Μπαχτσελί «έμπλεξε» το επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους και τις γεωτρήσεις στην παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα» με το … άνοιγμα του διαδρόμου σιτηρών στην Ουκρανία.

Devlet Bahçeli,  MHP'nin Amasya Mitingi'nde konuşuyor | #CANLI | 29.01.2023

«Είναι η σειρά σας να στηρίξετε την ισχυρή βούληση που συνένωσε το τζαμί της Αγίας Σοφίας με τις καρδιές των μουσουλμάνων. Είναι η σειρά σας να στηρίξετε την πολιτική αξιοπρέπεια που διαμόρφωσε το περιβάλλον για το άνοιγμα του διαδρόμου σιτηρών και στάθηκε δίπλα στους φτωχούς που είχαν απομείνει πετσί και κόκκαλο. Είναι η σειρά σας να στηρίξετε το κράτος που με τα τέσσερα πλοία γεωτρήσεων μαζί με το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν και με τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών δείχνει την παρουσία και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στη ‘‘Γαλάζια Πατρίδα’’» δήλωσε, παρουσιάζοντας τα βασικά «επιτεύγματα» βάσει των οποίων θα πρέπει οι Τούρκοι να επιλέξουν και πάλι στην κάλπη τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μπαχτσελί, χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό τω «Γκρίζων Λύκων» που ηγείται.

Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός των γκρίζων λύκων

Η πρόσφατη δολοφονία του πρώην αρχηγού των γκρίζων λύκων Σινάτ Ατές, δημιουργεί τριγμούς στο κόμμα του Μπαχτσελί, μια και αφήνονται υπόνοιες πως ο ίδιος βρίσκεται πίσω από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην ακροδεξιά – εθνικιστική παράταξη. Ήδη 16 χιλ. μέλη του MHP παραιτήθηκαν από το κόμμα, μετά την εξέλιξη αυτή.

Οι τελευταία δημοσκόπηση στην Τουρκία πάντως, δείχνει την συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί να λαμβάνει 35,7% ενώ της συμμαχίας της ενωμένης αντιπολίτευσης 48,7% με το ακροδεξιό MHP να παλεύει να πιάσει το εκλογικό όριο για να εισέλθει στη νέα βουλή (λαμβάνει μόλις 5,5%).

You May Also Like

Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις στα τιμολόγια νερού από το 2025 – Τι αλλάζει και πότε

Βάσει των γενικών αρχών, προβλέπονται κλιμακωτές χρεώσεις ανάλογα με την περιοχή και την κατανάλωση

Αγίου Πνεύματος 2021: Έρχεται καύσωνας το τριήμερο (βίντεο)

Έφτασε το πολυπόθητο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021 και ήδη πολλοί είναι οι τυχεροί…

Η τραγική ιστορία ενός 12χρονου που αυτοκτόνησε – Η καραντίνα, η απομόνωση και η τελευταία μέρα

Η τραγική ιστορία ενός 12χρονου που αυτοκτόνησε – Η καραντίνα, η απομόνωση…

Λειτουργία γραφείου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών στη Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών

Λειτουργία γραφείου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών  στη Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών

Η Ιαπωνία ρίχνει το μολυσμένο νερό του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στη θάλασσα

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχει φιλτραριστεί πολλές φορές – Δεν μπορούν όμως…

Ρωσία: Σε 10 χρόνια θα εγκαταστήσουμε πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη με την Κίνα

Μόσχα και Πεκίνο σε κοινό βηματισμό και στο Διάστημα;

Άνοιγμα σχολείων, εστίασης, λιανεμπόριο χωρίς sms – Οδικός χάρτης με ημερομηνίες

Οδικό χάρτη για άρση του lockdown με σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων θα παρουσιάσει…

Άντονι Φάουτσι: «Ο Covid-19 μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ -Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν»

Άντονι Φάουτσι: «Ο Covid-19 μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ -Θα πρέπει να…

Μετέδωσε LIVE τον θάνατό του!

Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το αεροπλάνο την ώρα της συντριβής

Η Νορβηγία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα μεταβεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση

Η Νορβηγία πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα «εξαφανίσει» ουσιαστικά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα