Περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι αρμενικές δυνάμεις των αυτονομιστών συμφώνησαν με τους ρωσικούς όρους για εκεχειρία.

Σημειώνεται ότι ένα από τα βασικά αιτήματα που αποδέχθηκαν οι αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι η πρόταση για τον πλήρη αφοπλισμό τους.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρμένιοι του θύλακα θα συναντηθούν με τις αρχές των Αζέρων αύριο, 21 Σεπτεμβρίου.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Σχεδόν 100 νεκροί στις συγκρούσεις

Σύμφωνα με πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αρμενικής διοίκησης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον, όπως τον χαρακτήρισε, «μεγάλο πόλεμο» που εξαπέλυσε χθες το Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

«Πρόκειται για μεγάλο πόλεμο, το Αζερμπαϊτζάν άρχισε πλήρη επιχείρηση», δήλωσε ο Ρούμπεν Βαρντανιάν, πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της αποσχισθείσας περιοχής.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνέχισαν τη στρατιωτική επιχείρηση όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαρντανιάν «ήδη εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και κοντά 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί».

«Βασικά μας λένε ότι πρέπει να φύγουμε, να μη μείνουμε εδώ, ή να αποδεχθούμε ότι αυτό είναι τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, πρόκειται ουσιαστικά για συνηθισμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και για έναν πόλεμο με πολλούς αμάχους να έχουν τώρα χάσει τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Το Αζερμπαϊτζάν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι σκοπός του είναι η εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Αρμενίων πολιτών του θύλακα βάσει του συντάγματός του.

lifo.gr

You May Also Like

Η Αυστραλία δεν σταματά να καίγεται: Οι αρχές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά

Η Αυστραλία δεν σταματά να καίγεται: Οι αρχές έχουν σηκώσει τα χέρια…

O Ίλον Μασκ έκανε τέσσερα τεστ κορωνοϊού: Δύο βγήκαν θετικά, δύο αρνητικά

O Ίλον Μασκ έκανε τέσσερα τεστ κορωνοϊού: Δύο βγήκαν θετικά, δύο αρνητικά

Γαλλία: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπάω» οι τελευταίες λέξεις του τρίτου θύματος της επίθεσης στη Νίκαια

Γαλλία: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπάω» οι τελευταίες λέξεις του…

Χτύπησαν στο κεφάλι τον πρόεδρο του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη

Ο δράστης είχε σκοτώσει τα παιδιά του το 2004

Τρίδυμες βγαίνουν με τον ίδιο άνδρα και προκαλούν αντιδράσεις στην Κένυα

Τρεις αδελφές από την Κένυα, που τυχαίνει να είναι πανομοιότυπα τρίδυμα, φέρονται να βγαίνουν…

Hλεκτρονικό τσιγάρο: «Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΠΟΥ

Hλεκτρονικό τσιγάρο: «Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΠΟΥ

Η Κίνα “λυγίζει” τον κορωνοϊό – Μείωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Η Κίνα “λυγίζει” τον κορωνοϊό – Μείωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Βόρεια Κορέα: Θανατική ποινή για όσους βλέπουν ξένες ταινίες και σειρές

Σοκαριστική έκθεση του ΟΗΕ

Χάος μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί/ Αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια

Χάος μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί/ Αναζητούν…