Επειδή η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ πιο αραιή από αυτή της Γης θα πρέπει οι ρομποτικές μέλισσες να διαθέτουν μεγαλύτερα σε μέγεθος και ισχυρότερα φτερά από εκείνα των πραγματικών

H NASA αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα «Marsbees» το οποίο όπως λέει και το όνομα του θα έχει στόχο την κατασκευή ρομποτικών μελισσών οι οποίες θα εξερευνήσουν τον Αρη.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές του προγράμματος θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ρομποτικούς βομβίνους (οι γνωστοί μπούμπουρες), ένα είδος αγριομέλισσας που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα υπόλοιπα είδη. Αυτά τα ρομποτικά έντομα θα είναι εφοδιασμένα με διαφόρους αισθητήρες και συστήματα ασύρματης επικοινωνίας για να μεταδίδουν τα δεδομένα τους ενώ θα μπορούν να φορτίζονται πάνω στα ρομπότ εξερεύνησης που βρίσκονται στην επιφάνεια του Άρη.

Αν και τα οχήματα εξερεύνησης, πιο γνωστά ως rover, παρέχουν πλήθος σημαντικών πληροφοριών στους επιστήμονες εντούτοις κινούνται με αρκετά αργό ρυθμό.

Τα ρομποτικά έντομα από την άλλη πλευρά θα μπορούν να μετακινούνται γρήγορα σε διάφορες περιοχές του Κόκκινου Πλανήτη και να μεταδίδουν στο rover τα δεδομένα τους ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά οι επιστήμονες στην συνέχεια.

Επειδή η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ πιο αραιή από αυτή της Γης θα πρέπει οι ρομποτικές μέλισσες να διαθέτουν μεγαλύτερα σε μέγεθος και ισχυρότερα φτερά από εκείνα των πραγματικών για να μπορούν να πετούν χωρίς προβλήματα στον πλανήτη.

Όπως έγινε γνωστό επιλέχθηκε μια ομάδα ειδικών στην ρομποτική στην Ιαπωνία για να κατασκευάσει τα ρομποτικά έντομα και μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα θα αναλάβει τον προγραμματισμό τους, την μοντελοποίηση και ανάλυση των δεδομένων που θα συλλέγουν.

You May Also Like

Έρχονται τα… μανιταροτσιπάκια

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν τσιπ αποτελούμενα από μύκητες

H άνοδος της θερμοκρασίας κινδυνεύει να εκτροχιαστεί

SOS από τους επιστήμονες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC)

Οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα Διαβάστε περισσότερα: Οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα – iPaideia.gr

Με τους λογαριασμούς του ρεύματος να μοιάζουν για τους περισσότερους με εφιάλτη,…

Η άνοιξη έρχεται όλο και πιο πρόωρα στον πλανήτη μας

Τι ανησυχεί τους επιστήμονες

Άρωμα της αιωνιότητας: Επιστήμονες αναδημιούργησαν άρωμα αρχαίας Αιγύπτιας μούμιας

Περιέχει κερί μέλισσας, φυτικές ουσίες και ρητίνη δέντρων

Μειώνεται το όζον στο κατώτερο τμήμα της στρατόσφαιρας

Επιπτώσεις στην υγεία

Έλον Μασκ: Τέλος Σεπτεμβρίου θα εμφανισθεί το Optimus, ο ρομποτικός άνθρωπος

H Tesla εκτιμά ότι το ρομπότ που σχεδιάζει θα είναι έτοιμο και…

Δίας και Αφροδίτη επηρεάζουν την τροχιά της Γης

Αυτό επηρεάζει περιοδικά το κλίμα και τις μορφές της ζωής στον πλανήτη…

Οι «καλοί» χάκερ μάς ενημερώνουν για τους κινδύνους από κυβερνο-επιθέσεις

Τι θα μπορούσε να αποτελέσει «δούρειο ίππο» για τους κακόβουλους χάκερ