ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ήδη εδώ και τo άνοιγμα των σχολείων πολύ κοντά, το να επιστρέψουν όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι γονείς σε school mood μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο. Και για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση από τη χαλάρωση των διακοπών στα θρανία και το διάβασμα, δεν αρκεί μόνο η αγορά σακιδίου, κασετίνας ή τετραδίων αλλά χρειάζεται και η δημιουργία ενός προσωπικού χώρου που θα εμπνέει για μελέτη, εξασφαλίζοντας επίσης τις απαραίτητες στιγμές ξεκούρασης.

Η διακόσμηση δωματίου, είτε πρόκειται για παιδιά που πηγαίνουν ακόμη σχολείο, οπότε μιλάμε για ανανέωση, είτε για φοιτητές, που τις περισσότερες φορές σημαίνει ετοιμασία από το μηδέν, προφανώς και δεν είναι η πιο εύκολη αποστολή, αλλά, αν συνδυαστεί με έξυπνες ιδέες, μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και κυρίως χωρίς άγχος. Οπότε, για να πετύχετε την ιδανική «ανανέωση», αρκούν ορισμένα έξυπνα βήματα.

Για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση από τη χαλάρωση των διακοπών στα θρανία και το διάβασμα, δεν αρκεί μόνο η αγορά σακιδίου, κασετίνας ή τετραδίων αλλά χρειάζεται και η δημιουργία ενός προσωπικού χώρου που θα εμπνέει για μελέτη, εξασφαλίζοντας επίσης τις απαραίτητες στιγμές ξεκούρασης.

Το χρώμα προσφέρει ενέργεια

Το βάψιμο του δωματίου μπορεί για αρκετούς να παραπέμπει σε αγγαρεία, είναι όμως από μόνο του μια πηγή ανανέωσης ενός προσωπικού χώρου. Μια νέα απόχρωση μπορεί να φέρει άλλο αέρα και καινούργια συναισθήματα σε αυτόν που το χρησιμοποιεί, σαν να μετακομίζει σε διαφορετικό μέρος εντελώς.
Στην προκειμένη περίπτωση, κάθε παιδί πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις αποχρώσεις που το εμπνέουν ή ακόμα και τα σχέδια που θεωρεί ότι θα του δώσουν ηρεμία και καλή ψυχολογία τις ημέρες εκείνες που θα χρειάζεται να αφοσιωθούν παραπάνω στη μελέτη. Δοκιμάστε το χρώμα που θέλουν, βάφοντας έναν μόνο τοίχο ή και όλο το δωμάτιο, αν ταιριάζει με τα έπιπλα. Αποχρώσεις υπάρχουν πολλές και μελέτες έχουν δείξει ότι καθεμιά μπορεί να δημιουργεί ξεχωριστά συναισθήματα κάθε φορά.

Οργάνωση χώρου

Μεγάλο δωμάτιο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλαίσθητο. Ένας μικρός, αλλά έξυπνα διακοσμημένος χώρος μπορεί αποδεδειγμένα να μετατραπεί στον πιο μοντέρνο και κυρίως λειτουργικό χώρο με λίγες μόνο παρεμβάσεις στη διαρρύθμιση. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με το μαθητικό/φοιτητικό δωμάτιο, όπου η επιλογή των κατάλληλων επίπλων μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τον χώρο, είτε μιλάμε για μετάβαση από παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο είτε ακόμη και για την περίπτωση που πρέπει σε ένα δωμάτιο να χωρέσουν δύο ή και περισσότερα αδέλφια. Ένα καινούργιο γραφείο, ένα πολυέπιπλο με συρτάρια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των βιβλίων ή και άλλων αντικειμένων, μια εργονομική καρέκλα, μια μικρή πολυθρόνα ή ένα πουφ για χαλάρωση είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες ιδέες ανανέωσης δωματίου που μπορεί να κάνουν τους μικρούς και μεγαλύτερους «ενοίκους» του να αισθάνονται πιο άνετα και οικεία.

Η καθαριότητα και η «τάξη» θα κάνει πάντα τη διαφορά

Ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται είναι λογικό κι επόμενο πολύ σύντομα να καταλήξει εντελώς ακατάστατο, είτε μιλάμε για μικρά παιδιά είτε για φοιτητές, αφού και στις δυο περιπτώσεις ο περιορισμένος χρόνος λόγω αυξημένων υποχρεώσεων για το σχολείο και τη σχολή αντίστοιχα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τακτοποίηση, πόσο μάλλον τη διάθεση για κάτι τέτοιο! Η λύση εδώ δεν είναι μόνο η καθαριότητα αλλά περισσότερο η τάξη, τα σούπερ χρήσιμα αξεσουάρ οργάνωσης και κουτιά αποθήκευσης (υπάρχουν αμέτρητες ιδέες στα πιο ευφάνταστα σχέδια) για να είναι πάντα τακτοποιημένα ράφια και ντουλάπες, χωρίς πολύ κόπο.

Διακόσμηση με φυτά και κάδρα

Μπορεί πλέον να έχουμε τις φωτογραφίες μαζί μας στα κινητά μας τηλέφωνα, ωστόσο η διακόσμηση του προσωπικού μας χώρου με φωτογραφίες γεμάτες ευχάριστες αναμνήσεις προσδίδουν μια ευχάριστη νότα. Είτε μιλάμε για μικρότερα παιδιά είτε για φοιτητές, η διακόσμηση του χώρου με κάδρα στους τοίχους ή κορνίζες πάνω σε έπιπλα με όμορφες φωτογραφίες εξασφαλίζουν πάντα ένα συναίσθημα οικειότητας, δημιουργώντας ένα μέρος όπου θα αισθάνονται όμορφα και θα αφιερώνουν πιο ευχάριστα χρόνο στο διάβασμα.

Εξίσου ευχάριστη αίσθηση εξασφαλίζουν και τα φυτά εσωτερικού χώρου, που πέρα από το να γεμίζουν με έξυπνο τρόπο το δωμάτιο, δίνουν και την τέλεια «ανάσα» οξυγόνου. Ειδικά στην περίπτωση που δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάπου πράσινο χρώμα, απλώς τοποθετώντας φυτά στον χώρο, μπορείτε να πετύχετε σχεδόν το ίδιο συναίσθημα χαλάρωσης.

Lifo.gr

You May Also Like

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές – Το πρόγραμμα

Ξεκινούν σε λιγότερο από έναν μήνα οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή του Νιπτήρος για τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών