Νέα τυροκομικά προϊόντα παρουσιάστηκαν στη φετινή Food Expo η οποία διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο  Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Μεταξύ αυτών το πρώτο προϊόν του cluster των τυροκόμων της Δυτικής Μακεδονίας, ένα εξαιρετικό κασέρι.

Η εταιρεία Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη από την Λέσβο παρουσίασε το νέο του κασέρι ενώ είχαν προηγηθεί εδώ και μερικούς μήνες  το νέο προβιοτικό Γιαούρτι Μυστακέλλη. Πρόκειται για ένα νέο γιαούρτι, με υψηλή περιεκτικότητα προβιοτικών κυττάρων (ευεργετικών μικροοργανισμών – οξυγαλακτικών βακτηρίων Lacticaseibacillus rhamnosus 708) εξαιρετικά ωφέλιμων στον οργανισμό του καταναλωτή, παρέχοντας προσαυξημένη θετική επίδραση στην υγεία του.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε αυξημένη αντιοξειδωτική ικανότητα του νέου προβιοτικού γιαουρτιού, καθώς και μείωση της ολικής χοληστερόλης στον οργανισμό του καταναλωτή, σε αντίθεση με την αύξηση που επιφέρει η κατανάλωση του συμβατικού γιαουρτιού. Ταυτόχρονα, διατηρούνται αναλλοίωτα τα μοναδικά θρεπτικά χαρακτηριστικά, το άρωμα, η δομή και η γεύση του παραδοσιακού πρόβειου γιαουρτιού Μυστακέλλη.

Η Τυροκομική Σταθώρη παρουσίασε τη νέα σειρά τυριών με την επωνυμία ‘Μικρασιάτικο’, η οποία αποτελείται από λευκά τυριά από αιγοπρόγειο γάλα. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εκδοχές του τυριού: με τρούφα, με μάραθο, με καυτερή πιπεριά, με πράσινη πιπεριά, με δυόσμο ενώ κυκλοφορεί και το Άθω από αιγοπρόβειο γάλα.

 

Στο περίπτερο του Cluster Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρός του Σωκράτης Δημητρίου, τυροκόμος από την Φλώρινα  παρουσίασε το πρώτο πιλοτικό κοινό προϊόν της νέας αυτής συλλογικής προσπάθειας, ένα εκπληκτικό κασέρι.

«Είναι στον γενικότερο σχεδιασμό μας να παράξουμε προϊόντα και να διαχειριστούμε το τυρόγαλο για να γίνουμε πιο φιλικοί στο περιβάλλον σε όλη τη διαδικασία, από την πρώτη ύλη, την επεξεργασία μέχρι το τελικό προϊόν μας. Σκοπεύουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ονοματοδοτήσουμε τα προϊόντα που θα παράξουμε, θέλουμε να τα πιστοποιήσουμε και στη συνέχεια να τα προβάλλουμε στους καταναλωτές. Ξεκινήσαμε με το πιο δύσκολο ίσως από τα τυροκομικά προϊόντα, το κασέρι διότι θεωρούμε πως αν σε αυτό το προϊόν έχουμε επιτυχία θεωρούμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα θα είμαστε επιτυχημένοι» μας είπε ο δραστήριος τυροκόμος από την Φλώρινα που ηγείται αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας.

https://www.dairynews.gr/

You May Also Like

Συνάντηση του Παναγιώτη Πλακεντά με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας

Συνάντηση του Παναγιώτη Πλακεντά με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση 10th Athens International Tourism & Culture Expo 2023

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση 10th Athens International Tourism…

Εκδηλώσεις προώθησης του τοπικού σήματος «Καφέ Αρκούδας» για τη σήμανση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς την Αρκούδα και των πρακτικών διαχείρισης της εμφάνισής της σε Αμύνταιο και Φλώρινα, στο πλαίσιο του έργου LIFE AMYBEAR

Εκδηλώσεις προώθησης του τοπικού σήματος «Καφέ Αρκούδας» για τη σήμανση προϊόντων και…

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα  στη Δυτική Μακεδονία

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα  στη Δυτική Μακεδονία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ετοιμάζεται η προκήρυξη του προγράμματος των Νέων Αγροτών

«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020: Προδημοσίευση και Εξειδίκευση Βαθμολογικών…

Τηλεδιάσκεψη του EDIC Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συντονισμού για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Τηλεδιάσκεψη του EDIC Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συντονισμού για…

Σύλληψη δύο ατόμων, σε περιοχή των Γρεβενών, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Σύλληψη δύο ατόμων, σε περιοχή των Γρεβενών, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών