Σε πλήρη εξέλιξη είναι το νέο τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών από μεταδιδόμενες ασθένειες και την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2023-2025» με τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 1.060.200,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

 

Το έργο θα αναπτυχθεί στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Περιοχή εφαρμογής του έργου αποτελεί το αστικό, περιαστικό – αγροτικό, και φυσικό σύστημα του συνόλου των 13  Δήμων της Περιφέρειας, με έμφαση στα παραλίμνια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα.

 

Ωφελούμενοι θα είναι το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα όχλησης από κουνούπια.

 

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε ασθένειες μεταδιδόμενες από τα κουνούπια όπως, η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο δάγκειος πυρετός.

 

Βασική ασπίδα προστασίας των πολιτών είναι η έγκαιρη παρέμβαση και η στοχευμένη στρατηγική πρόληψη. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τη συστηματική τήρηση των μέτρων σε ατομικό επίπεδο, πάντα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

 

You May Also Like

Με το πρόγραμμα Kids Athletics ολοκληρώθηκε στο ΔΑΚ η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020” του Δήμου Γρεβενών

  Με το πρόγραμμα Kids Athletics ολοκληρώθηκε στο ΔΑΚ η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα…

6 θανατηφόροι ιοί που πέρασε η ανθρωπότητα και κάνουν τον κορονοϊό να μοιάζει με απλό κρύωμα

6 θανατηφόροι ιοί που πέρασε η ανθρωπότητα και κάνουν τον κορονοϊό να…

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσκαιρη  Μεταβολή θα παρουσιάσει ο  καιρός από το απόγευμα  της Δευτέρας 11-09-2017…

Τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας στο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τη διαλειτουργικότητα- Μεγαλύτερη διαφάνεια και ορθολογική διαχείριση

Τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εντάσσονται στο έργο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας…

Δωρεά κρέατος από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Γηροκομείο Φλώρινας

  Δωρεά κρέατος από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας…

Πρόσκληση σε εκδήλωση έναρξης του έργου LIFE SAFE CROSSING Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, 12:00, Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΠΕ Φλώρινας

Πρόσκληση σε εκδήλωση έναρξης του έργου LIFE SAFE CROSSING Τρίτη 25 Φεβρουαρίου,…

Γρίπη: Πότε και σε ποιους μπορεί να αποβεί θανατηφόρα

Table of Contents Hide Γρίπη: Πότε και σε ποιους μπορεί να αποβεί…

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας στον Δήμο Γρεβενών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Γρεβενών

  Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας στον Δήμο…

Επίδοση δωροεπιταγών από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κα Πουταχίδου Όλγα

  Επίδοση δωροεπιταγών από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κα Πουταχίδου Όλγα