Η ΑΡ.ΣΥ για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία, έχει εγκαίρως προειδοποιήσει κι ενημερώσει πως η επέλαση των βιομηχανικών Α.Π.Ε στη Δ. Μακεδονία στο πλαίσιο της “πράσινης” ανάπτυξης, γίνεται μόνο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ζωής μας.

Ο ιδιαίτερα εντατικός τρόπος με τον οποίον αναπτύσσονται οι Α.Π.Ε στη Δυτική Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας μας.

Οι περίφημες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που καταρτίζονται κατά παραγγελία των επενδυτών των Α.Π.Ε, είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες και δεν πληρούν τις θεσμικές προδιαγραφές, βάσει των οποίων πρέπει να εκπονούνται.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εκπονήθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ) “ΜΠΑΡΟΥΓΚΑ 1,5 MW ΕΠΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΔΑΤΟΠΤΩΣΗ ΙΚΕ”.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στα πλαίσια της οποίας διοργανώθηκε από την Παράταξη μας εκδήλωση ενημέρωσης στο Νεστόριο Καστοριάς, στις 14 του Μάη. Έπειτα από την ενεργοποίηση της Δημοτικής αρχής του Νεστορίου και της ομάδας πολιτών “Ελεύθερα Βουνά Καστοριάς”, και τις καλά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις τους κατά τη δημόσια διαβούλευση για τη Μ.Π.Ε, η εταιρεία ΑΠΕΣΥΡΕ τη μελέτη προσωρινά, μια μέρα μετά πριν συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Τα μέλη της ΑΡ.ΣΥ δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για την προστασία του τοπίου και του οικοσυστήματος, θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις, και ότι θα παρακολουθούμε στενά την πορεία, όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και όλων των άλλων που σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι εταιρείες που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν το πλιάτσικο του φυσικού μας πλούτου, έχουν πάρει το μήνυμα πως οι πολίτες της Δυτ. Μακεδονίας, δεν θα επιτρέψουν να μπαίνει το κέρδος πάνω από την ποιότητα της ζωής τους.

You May Also Like

Βρήκαν μυστηριώδη μπλε ουσία που φωσφορίζει σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο του 19ου αιώνα

Από το σημείο εξορυσσόταν χαλκός από το 1850 έως το 1920, με…

Γ. Κορεντσίδης: Η Καστοριά επέλεξε την σταθερότητα (Βίντεο)

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γ. Κορεντσίδη έξω από το εκλογικό κέντρο

Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Έρχονται έφιπποι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας

Στους πρυτάνεις περνά ξανά η φύλαξη των ΑΕΙ.

«Εξοικονομώ» και «Θερμοσίφωνες»: Βροχή οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις των δύο προγραμμάτων

Λήγει σήμερα το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Δρακόλιμνη Τύμφης: Μικροπλαστικά στα 2.050 μέτρα

Τα μικροπλαστικά έφθασαν ακόμη και στη Δρακόλιμνη

Eπίσκεψη Γραμματέα ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Σπυρόπουλου στην Καστοριά

Ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση στον Νομό μας