Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί μια «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της 60ήμερης εκεχειρίας, υπό την προϋπόθεση ότι ο παλαιστινιακός θύλακας θα αποστρατιωτικοποιηθεί.

«Στην αρχή της εκεχειρίας (των 60 ημερών) θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για το οριστικό τέλος του πολέμου» αναφέρει ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εν μέσω των έμμεσων συνομιλιών με τη Χαμάς. Ωστόσο, έθεσε πολλούς όρους: «η Χαμάς πρέπει να καταθέσει τα όπλα, η Γάζα να αποστρατιωτικοποιηθεί, η Χαμάς να μην έχει πλέον στρατιωτικές ή κυβερνητικές δυνατότητες».

«Εάν αυτά μπορούν να επιτευχθούν με διαπραγμάτευση, τόσο το καλύτερο. Διαφορετικά, θα τα επιτύχουμε με άλλα μέσα, με την ισχύ του ηρωικού στρατού μας», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι διαπραγματεύσεις στην Ντόχα για την επίτευξη μιας εκεχειρίας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Συγγενείς των ομήρων ζητούν να απελευθερωθούν όλοι μαζί, όμως ο Νετανιάχου είπε ότι αυτό δεν εξαρτάται από το Ισραήλ. «Διαπραγματευόμαστε με μια βάναυση τρομοκρατική οργάνωση και θέλουμε να τους απελευθερώσουμε όλους ταυτόχρονα. Αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας», είπε σε αυτό το μήνυμά του.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023 από τη Χαμάς, οι 49 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας αλλά ο ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι οι 27 από αυτούς είναι νεκροί.

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Φονικές πλημμύρες στην Ισπανία: Νεκροί, αγνοούμενοι και σπίτια κάτω από νερό – Συγκλονιστικές εικόνες (Photos-Videos)

«Βρέθηκαν πτώματα, αλλά από σεβασμό προς τις οικογένειες, δεν πρόκειται να δώσουμε περαιτέρω στοιχεία», δήλωσε ο Κάρλος Μαζόν.

Θεσσαλονίκη: Πωλούνται πριν βγουν σε αγγελία τα διαμερίσματα μέχρι 200.000 ευρώ

Με… μαγική εικόνα μοιάζουν τα διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, που η τιμή πώλησής τους φτάνει έως 200.000 ευρώ και εκτείνονται σε μέχρι 120 τμ.

Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Η Πλεύση χάνει τον πιο πολύτιμο πυλώνα της

Ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση  της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση  της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

    Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού…

Ο ΤΑΡ υποστηρίζει Μελέτες Ανάλυσης Εδάφους και Κατάρτιση Οικονομικής Διαχείρισης

Στο πλαίσιο του προγράμματος βιοτικής στήριξης και μεταβατικής υποστήριξής του, ο Διαδριατικός…

Ποια deals σε ενέργεια, μεταφορές και τουρισμό «βλέπει» ο Πούτιν

Το ρωσικό ενδιαφέρον για μία σειρά από deals κυρίως στον χώρο της…

Εμβόλιο Κορονοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39

Πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια έχουν από σήμερα Τετάρτη όσοι ανήκουν στην…