O… αφρικανός Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη στις εκλογές της Ναμίμπια

Το όνομα Αδόλφος Χίτλερ δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο στην αφρικανική χώρα

O Αδόλφος Χίτλερ είναι ο νέος περιφερειακός διαχειριστής για το Σύνταγμα της Ναμίμπια. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποιον μακρινό εν ζωή απόγονο του ναζιστή «Φύρερ» αλλά για απλή συνωνυμία.

Το όνομά του είναι Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα και την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, ορκίστηκε στο νέο του αξίωμα έχοντας μάλιστα, συγκεντρώσει το 84,88% των ψήφων στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές της περιοχής Ομπούντια στον βορρά της αφρικανικής χώρας. Οι ιδεολογικές του αντιλήψεις κάθε άλλο παρά μοιάζουν με του αρχηγού της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς όπως αναφέρει η Bild, μπήκε στην πολιτική με τους μαχητές κατά του Απαρτχάιντ και έφτασε πλέον σε αυτό το υψηλότερο αξίωμα.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα τον ρώτησε για το πώς αισθάνεται για το όνομά του: «Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να  υποτάξω την Οσάνα. Δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ στην παγκόσμια κυριαρχία», σημείωσε γελώντας.

«Ο πατέρας μου μού έδωσε το όνομα αυτού του ανθρώπου, επειδή πιθανότατα δεν κατάλαβε τι αντιπροσώπευε ο Αδόλφος Χίτλερ. Για εμένα, αυτό ήταν ένα κανονικό όνομα ως παιδί. Μόνο ως έφηβος συνειδητοποίησα ότι ο Χίτλερ ήθελε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα», ξεκαθάρισε, ο πολιτικός από την Ναμίμπια, ενώ σημείωσε ότι κυρίως χρησιμοποιεί το όνομα Αδόλφος Ουνόνα, παραλείποντας το επώνυμο. «Δεν μπορούσα να αλλάξω το όνομα μου. Είναι σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Είναι πολύ αργά για αυτό», τονίζει.

Όπως σημειώνει το αρθρο της Bild, το όνομα Αδόλφος Χίτλερ δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο στην αφρικανική χώρα, καθώς αποτελεί πρώην γερμανική αποικία. Υπάρχει, επίσης, μια εφημερίδα γερμανικής γλώσσας, γερμανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ονόματα οδών, γερμανικά τοπωνύμια, ακόμα και μια μικρή γερμανόφωνη μειονότητα.

ethnos.gr

You May Also Like

Τέλος εποχής στη Microsoft: Αποχωρεί από τη διοίκηση ο Μπιλ Γκέιτς

Τέλος εποχής στη Microsoft: Αποχωρεί από τη διοίκηση ο Μπιλ Γκέιτς

Σοκαριστικό βίντεο: «Θέλω να βιάσω και να σκοτώσω το κορίτσι που βρίσκεται μέσα στο σπίτι»

Ανατριχιάζουν τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα σπιτιού

Γελένα Τζόκοβιτς: Η όμορφη και πανέξυπνη Σέρβα πίσω από τον Νο1 τενίστα στον κόσμο – Μιλάει 17 γλώσσες

Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα βρίσκεται μια έξυπνη γυναίκα: Ποια είναι η…

«Καλύτερα να μην το πεις σε κανέναν, αλλιώς θα εξαφανιστείς» – Όσα αναφέρουν οι έξι νέες κατηγορίες εναντίον του Diddy

Ο Sean “Diddy” Combs αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση

Νάπολι: Πέθανε 30χρονη τουρίστρια – Τη χτύπησε στο κεφάλι άγαλμα που έπεσε από μπαλκόνι

Η γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης, τρεις μέρες μετά

Λαγκάρντ: Έρχεται φτώχεια και πολλές πτωχεύσεις. Συντομέψτε τις εκταμιεύσεις

Λαγκάρντ: Έρχεται φτώχεια και πολλές πτωχεύσεις. Συντομέψτε τις εκταμιεύσεις

Δανία: Στα 70 χρόνια από το 2040 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

«Δεν πιστεύουμε πλέον στον αυτοματισμό της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης»

Ο πλανήτης έχανε πέρσι κάθε 5 δευτερόλεπτα επιφάνεια τροπικού δάσους ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Το 2022 χάθηκε επιφάνεια παρθένου, τροπικού δάσους, ίση με το μέγεθος της Ελβετίας ή της Ολλανδίας

Σώτη Τριανταφύλλου: Ισλάμ και Ισλαμοαριστερά διαλύουν σιγά-σιγά την Ευρώπη

Σώτη Τριανταφύλλου: Ισλάμ και Ισλαμοαριστερά διαλύουν σιγά-σιγά την Ευρώπη