O Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στο Πέτρινο Γεφύρι του Σπανού

 

Στον όμορφο ποταμό Βενέτικο και πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό πέτρινο γεφύρι του Σπανού του Δήμου Γρεβενών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Χρήστο Τριγώνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Κωνσταντίνο Σιούλα, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ειδικότερα, το μοναδικό και αξιόλογο αυτό αρχιτεκτονικό τοπόσημο του 19ου αιώνα, των 85 μέτρων και των πέντε τόξων, αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος σωζόμενο πετρογέφυρο της Δυτικής Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα είναι χτισμένο σε ορεινή περιοχή του Δήμου απαράμιλλης ομορφιάς, ανάμεσα στα χωριά Κοσμάτι και Κηπουρειό και μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Γρεβενών.

 

Σύμφωνα με τον κ.Δασταμάνη, η προστασία και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή των Γρεβενών αποτελούν κεντρικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής καθώς μέσω των συγκεκριμένων ενεργειών και δράσεων διασώζονται σπουδαία μνημεία, όπως είναι οι λίθινες γέφυρες, που μαρτυρούν την πλούσια τοπική μας ιστορία ενώ παράλληλα γίνονται πλήρως προσβάσιμα και ιδιαίτερα ασφαλή για δημότες και επισκέπτες.

 

Σημειώνεται ότι το έργο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, έχει προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2022 και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

You May Also Like

Μήνυμα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους μαθητές και…

Σύλληψη αλλοδαπού στο Καλονέρι Κοζάνης για μεταφορά ατόμων έναντι κομίστρου

Την Παρασκευή (01-07-2016) το απόγευμα στην παλαιά Εθνική οδό Καστοριάς – Κοζάνης,…

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε «πέφτει» το πρόστιμο

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε «πέφτει» το πρόστιμο

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς καταδικάζει τη βεβήλωση του Μνημείου ολοκαυτώματος των Εβραίων

  Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς καταδικάζει τη  βεβήλωση του Μνημείου ολοκαυτώματος των…

Αντιδράσεις για τα ανταποδοτικά έργα από την κατασκευή του αγωγού TAP στον πρώην Δήμο Αγίων Αναργύρων

Διαστάσεις παίρνουν οι αντιδράσεις τοπικών φορέων της Καστοριάς σε σχέση με την…

Άργος Ορεστικό: Κάλεσμα στις επιχειρήσεις καφεστίασης που δραστηριοποιούνται στο δήμο

  Άργος Ορεστικό: Κάλεσμα στις επιχειρήσεις καφεστίασης που δραστηριοποιούνται στο δήμο

Τα μηνύματα των πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καστοριάς για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τα μηνύματα των πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καστοριάς για τα αποτελέσματα των…

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 3 αλλοδαπών

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 3 αλλοδαπών

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Κήρυξη Συμπληρωματικών Στάσεων Εργασίας την Παρασκευή 02-10-2020 και την Δευτέρα 05-10-2020

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Κήρυξη Συμπληρωματικών Στάσεων Εργασίας την Παρασκευή 02-10-2020 και την Δευτέρα…

Ένα εργαστήριο με θέμα την γνωριμία των συναισθημάτων παρακολούθησαν οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς

Ένα εργαστήριο με θέμα την γνωριμία των συναισθημάτων παρακολούθησαν οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς