Αναρωτήθηκε κανείς γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες; Δεν είναι μόνο για να κοιταζόμαστε.

Όταν ξεκίνησαν στην «βιομηχανική εποχή» να χτίζουν ψηλά κτίρια και να ανταγωνίζονται οι κατασκευαστικές για το «ψηλότερο κτίριο του κόσμου», οι όροφοι πλήθαιναν, άρα και η «διαδρομή» προς τα πάνω.

Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Τότε οι ανελκυστήρες ήταν αργοί και σε καμία περίπτωση όπως οι σημερινοί. Έτσι, απαιτούνταν χρόνος για να φτάσεις πάνω στους ορόφους και ο κόσμος διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση.

Οι κατασκευαστές σκέφτηκαν πως κάπως έπρεπε να κατευνάσουν τις φωνές του κόσμου. Οπότε… έβαλαν καθρέφτες.

Ο κόσμος σταμάτησε να διαμαρτύρεται τόσο επειδή η ώρα περνούσε και έφταναν στον όροφό τους δίχως να το καταλάβουν. Οι επιβάτες κοίταζαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, περιποιώντας κάποια ατέλεια στο ντύσιμο ή στο χτένισμά τους.

Ο άλλος λόγος που τοποθετήθηκαν οι καθρέφτες είναι και για θέμα ασφάλειας, γλιτώνοντας τον κόσμο από πιθανές πτώσεις στο φρεάτιο.

Αν το ασανσέρ δε σταματούσε στο σημείο που έπρεπε και βρισκόταν χαμηλότερα ή ψηλότερα, με αποτέλεσμα ο αφηρημένος κόσμος ή αυτοί που κάνουν μηχανικά τέτοιες κινήσεις, να κινδυνεύουν με πτώση.

Με την απουσία του καθρέφτη αυτός που κάθεται απέναντι και ετοιμάζεται να μπει μέσα στο ασανσέρ δεν αντικρίζει το είδωλό του, αλλά τον τοίχο. Με τους καθρέφτες ο κόσμος βλέπει πλέον το είδωλό του, που σημαίνει πως το ασανσέρ είναι εκεί στη θέση του. Αν υπάρχει πίσω από την πόρτα μαύρο κενό, τότε υπάρχει κίνδυνος και… δεν μπαίνουμε.

https://www.news.gr/

You May Also Like

Eve Beos – Κόρη Αχιλλέα Μπέου: «Το τι έχει κάνει, τα τραύματα, που έχω βιώσει, τη βία»

Δεν πιστεύω αυτά που πιστεύει. Δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι. Είναι ομοφοβικός.

Έφυγαν από τη ζωή μόνοι και ξεχασμένοι: 9 αγαπημένοι ηθοποιοί με μεγάλη επιτυχία, αλλά πικρό τέλος

Table of Contents Hide Διονύσης ΠαπαγιαννόπουλοςΤζόλυ ΓαρμπήΣαπφώ ΝοταράΤάκης ΧάλαςΊλυα ΛιβυκούΜαρία ΜαρτίκαΒασίλης ΛογοθετίδηςΑλέκος…

Η θρυλική βίλα του Pierre Cardin στη νότια Γαλλία είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν το θρυλικό Palais Bulles του Pierre Cardin να βγαίνει ξανά προς πώληση.

Ασπρόπυργος: Συντετριμμένος ο πατέρας του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην καταδίωξη

«Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια να μην τον άφηνα να πάει»

Αντρέας Ζέππος: Ο φιλάνθρωπος ψαράς από το Αϊβαλί που στην κατοχή μοίραζε ψάρια στους άπορους του Πειραιά

Τις μισές από τις ψαριές που έβγαζε, δεν τις πουλούσε, αλλά τις μοίραζε στους φτωχούς (Βίντεο)

Η άγνωστη μποέμικη ζωή του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα

Η άγνωστη μποέμικη ζωή του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα

Βουλή: Το «τάνγκο» Μητσοτάκη – Ζωής και το «γλέντι» Κουτσούμπα σε ΠΑΣΟΚ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων