Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι με τον όρο “12μηνη” λειτουργία, προφανώς δεν εννοείται λειτουργία ως χιονοδρομική εγκατάσταση επί 365 μέρες τον χρόνο, αλλά για αθλητική εγκατάσταση πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα δημιουργούν συνθήκες επισκεψιμότητας και αξιοποίησης όλες τις εποχές.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τόσο τα θετικά (πολλά) που προσφέρει το Χιονοδρομικό Κέντρο Οξυάς-Βιτσίου, όσο και τα αρνητικά του.

Πάντως ακόμα και με τον όχι ιδανικό προσανατολισμό του, δεν υπολείπεται σε διάρκεια λειτουργίας σε σχέση με τα άλλα κέντρα της περιοχής.
Αν μάλιστα λειτουργήσει από την επόμενη σεζόν η εγκατάσταση τεχνητού χιονιού που εδώ και χρόνια ο ΣΧΟΚ έχει δρομολογήσει, τα προβλήματα λόγω προσανατολισμού θα μειωθούν δραστικά.
Μεταξύ των έργων που έχουν προταθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα που αναφέρεται στο δημοσίευμα, περιλαμβάνεται και διαμόρφωση νέων διαδρομών σε προστατευμένα σημεία (από τον ήλιο), η πλήρης εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης (σε όλο το κέντρο), φωτισμός στις πίστες και φυσικά νέοι αναβατήρες.
Αρκεί με την βοήθεια της πολιτείας και των φορέων όλο αυτό που με πολύ προσπάθεια έχει δρομολογηθεί, να γίνει τελικά πραγματικότητα.
Γιώργος Νικητίδης

https://fouit.gr/

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…