Ο ιδιοκτήτης του ζώου, πιθανώς το εγκατέλειψε τη Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο.
Μια λευκή τίγρης μόλις 4 μηνών βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Το αποτρόπαιο συμβάν καταγγέλθηκε από τον ιδρυτή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η περιφέρεια Παλλήνης εξετάζουν ενδεχόμενη υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου.

Ανάπηρο από τη μέση και κάτω

«Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό», ανέφερε ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου προσθέτοντας ότι το εντόπισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου τα άτομα της καθαριότητας του Δήμου.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, πιθανώς το εγκατέλειψε τη Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο. Για τον ιδρυτή του πάρκου το ζώο έχει βρεθεί με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, καθώς μετά από δική του έρευνα στο διαδίκτυο υπάρχουν ιστοσελίδες που πωλούν λευκές τίγρεις. 

Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του

«Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πως, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάσταση του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από τη μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο», είπε ο κ. Λεσουέρ.

«Στις ακτινογραφίες που του κάναμε, διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.»

https://aveserres.gr/

You May Also Like

Νέος Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι υποχρεούνται να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες για να αποφύγουν πρόστιμο, αυτόφωρο και κλείσιμο επιχείρησης

Νέος Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι υποχρεούνται να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες για να αποφύγουν…

25η Μαρτίου: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

25η Μαρτίου: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδότηση εισιτηρίων στα πλοία και αύξηση διανυκτερεύσεων

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδότηση εισιτηρίων στα πλοία και αύξηση διανυκτερεύσεων

Πώληση ακινήτων 100 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα

Table of Contents Hide Πώληση ακινήτων 100 εκατ. ευρώ από την Εθνική…

Βαρυποινίτης για τον Ηλία Μίχο: «Θα τον καθάριζα, θα ήταν ο πρώτος μου»

Ο φυλακισμένος τόνισε πως ο κατηγορούμενος παιδοβιαστής δεν θα έβγαινε ζωντανός από…

Με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού self test θα στείλουν οι γονείς τα παιδιά τους στα σχολεία

Την επιστροφήμαθητών και εκπαιδευτικών σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός της επόμενης εβδομάδας, αφού…

Παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των Δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου 2020

Παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των Δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και…

Φλώρινα: Δύο αρκουδάκια νεκρά σε τροχαίο

Λίγα μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκαν, στον εθνικό δρόμο Φλώρινας – Κοζάνης, βρισκόταν η μητέρα τους

2η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Γράμμο, Κυριακή 27/07/25.

Καταπολέμηση Προβλημάτων Υγείας των Αγελαίων Παραγωγικών Ζώων

Πόση εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία;

Πόση εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία;