Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Γεωργιάδης βήμα-βήμα διαλύει την υγειονομική ασφάλεια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Ας ενημερώσει κάποιος τον Υπουργό Ιδιωτικής Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τους εγκάθετού του, πως οι δύο ΜΕΘ που λειτουργούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, δεν εξυπηρετούν μόνο τους ασθενείς της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Ο Υπουργός οδηγεί τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σε υγειονομική ανασφάλεια, όπως αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης. Οι ΜΕΘ και στα δύο νοσοκομεία πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν αλλά ο Υπουργός οφείλει να  στελεχωθούν άμεσα και να μην υπολειτουργούν.

Η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή και η εμπορευματοποίηση του πόνου όσων έχουν ανάγκη περίθαλψης είναι η όψη του πιο ανάλγητου κοινωνικά προσώπου της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται πλέον την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει βήμα βήμα τις δομές δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.

Ο κ. Γεωργιάδης θέλει να φέρει από την πίσω πόρτα το “σχέδιο Ακτίνα”,  που αποκάλυψα 5-1- 2022 και παραδέχθηκε στη συνέχεια  ο κ. Μητσοτάκης σε συνέδριο για την υγεία λέγοντας  πως η κυβέρνησή του θα το εφαρμόσει ως πιλοτικό. Σύμφωνα με αυτό τα 5 Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας θα γίνουν Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης από την Πτολεμαίδα, τόνισε πως μπορούν οι 2 ΜΕΘ να γίνουν μία “αν συμφωνήσουν.” Αυτό δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Να συμφωνήσουν ποιοι; Σε μία Περιφέρεια, που με νύχια και δόντια, παλεύει να κρατήσει τον πληθυσμό της, η ΝΔ με μεθοδευμένο σχέδιο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Το σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει την έγκριση των πολιτών.

 

 

 

You May Also Like

Τροχαίο συμβάν με αρκούδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Το συμβάν σημειωθήκε στο δρόμο ανάμεσα στην Κολοκυνθού και Μεσοποταμία .

Είδη Προσωπικής Υγιεινής στο Γηροκομείο από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

                      Είδη Προσωπικής Υγιεινής  στο Γηροκομείο  από την  Περιφερειακή Ενότητα…

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε περιοχές της Κοζάνης

Εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και δυο (2) απόπειρες από οικίες Σχηματίσθηκε…

ΙΜ Καστοριάς: Διανομή τροφίμων Πάσχα από τις Τράπεζες Τροφίμων

ΙΜ Καστοριάς: Διανομή τροφίμων Πάσχα από τις Τράπεζες Τροφίμων

Ανοιχτή επιστολή Θέμη Μουμουλίδη: «Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ αναπτυξιακό σχεδιασμό που να ξεπερνά κατά πολύ τη μία κυβερνητική ή αυτοδιοικητική θητεία»

Η ελληνική κοινωνία διανύει δύσκολη οικονομικά και σύνθετη πολιτικά εποχή. Η επταετής…

Δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής παραδίδονται στην κοινωνία του Βελβεντού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δύο σημαντικά έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της…

Πιστοποίηση για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων γουνοποιών

Σε τρία θεματικά αντικείμενα κατάρτισης

Ελληνικό #MeToo: Κέντρα υποδοχής θυμάτων Ποινικό αδίκημα η σεξουαλική παρενόχληση – Πού μπορούν να απευθυνθούν τα θύματα

Table of Contents Hide Ελληνικό #MeToo: Κέντρα υποδοχής θυμάτων Ποινικό αδίκημα η…