ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1. ΚΟΖΑΝΗ: Μεγάλη υποστελέχωση στο Νοσοκομείο. Υπάρχουν ελλείψεις στο Νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και λοιπό προσωπικό κυρίως βοηθούς θαλάμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κόπωση και εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού. Χειρουργικές αίθουσες υπάρχουν 6 περίπου στο σύνολο και είναι ανοιχτές οι 2. Απογευματινά χειρουργεία έχουν γίνει ελάχιστα κυρίως οφθαλμολογικά.

2. ΓΡΕΒΕΝΑ: Στο Νοσοκομείο υπηρετούν 306 μόνιμοι υπάλληλοι. Υπάρχουν 75 κενές οργανικές θέσεις. 46 άτομα εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό. Απογευματινά χειρουργεία δεν έχουν γίνει καθόλου. Οι αίθουσες χειρουργείων είναι 3 από τις οποίες οι 2 είναι ανοιχτές. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου είναι καινούργιες και έτσι δεν υπάρχουν προβλήματα.

3. ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Το Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει γενικά προβλήματα. Στο Νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνικό δεν υπάρχουν ελλείψεις. Έλλειψη υπάρχει στο Ιατρικό προσωπικό σε αναισθησιολόγους και ακτινολόγους. Επίσης λόγω αναβάθμισης δεν έχει κανένα κτιριακό πρόβλημα. Χειρουργικές αίθουσες υπάρχουν 2 με 3 και λειτουργούν όλες.

4. ΦΛΩΡΙΝΑ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Νοσοκομείο είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Στην καρδιολογική κλινική τα τελευταία 2,5 χρόνια υπηρετεί μόνο ένας Καρδιολόγος. Στην Παθολογική κλινική υπάρχουν κενές θέσεις και η μία από τους τρεις υπηρετούντες γιατρούς λείπει σε μακροχρόνια άδεια. Στην Παιδιατρική κλινική από τους τρεις γιατρούς μία λείπει σε μετακίνηση και μία σε μακροχρόνια άδεια. Στο Αναισθησιολογικό τμήμα υπηρετεί μία γιατρός και υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Στη Μονάδα τεχνητού νεφρού υπηρετεί μία γιατρός Νεφρολόγος και οι αιμοκαθάρσεις 35 τουλάχιστον ασθενών διεκπεραιώνονται και από μία Γενική Ιατρό. Σε όλες τις περιπτώσεις η εφημεριακή κάλυψη επιτυγχάνεται με καθημερινές μετακινήσεις ιατρών από άλλες δομές υγείας της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Στην τρέχουσα προκήρυξη έξι θέσεων μόνιμων ιατρών αναμένεται να αποβούν άγονες σχεδόν όλες. Το 30% του προσωπικού αποτελείται από συμβασιούχους πάσης φύσεως (επικουρικούς, ΔΥΠΑ, 55-67 κλπ.) και πάλι παραμένουν κενές θέσεις. Πρέπει να καλυφθούν το συντομότερο οι κενές οργανικές θέσεις από μόνιμο προσωπικό. Καθυστερεί η πλήρης στελέχωση και ανάπτυξη του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, του μοναδικού κέντρου αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας δημόσιου χαρακτήρα στη Βόρεια Ελλάδα. Καθυστερούν τα βήματα για την δημιουργία νέου κτιρίου στέγασης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που θα ανακουφίσει το σοβαρό κτιριολογικό πρόβλημα σε επάρκεια χώρων και εργονομία.

Πηγή:poedhn.gr

You May Also Like

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Ο Διαβήτης ρυθμίζεται και η ζωή συνεχίζεται

Συλλήψεις ημεδαπών σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συλλήψεις ημεδαπών σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας για κατοχή ναρκωτικών…

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα γυμναστήρια

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα γυμναστήρια

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου: Νέες δωρεάν εξετάσεις ξεκινά άμεσα το υπουργείο Υγείας

Νέες δωρεάν εξετάσεις κατά του καρκίνου ξεκινά άμεσα το υπουργείο Υγείας

Τα λάθη που κάνουμε στη διατροφή με λίγους υδατάνθρακες

Τα λάθη που κάνουμε στη διατροφή με λίγους υδατάνθρακες

Άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την παροχή βοήθειας στα Σκόπια που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Άμεση είναι η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Υπουργείου Προστασίας…

Προτάσεις για το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» από τους Προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων

Προτάσεις για το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» από τους Προέδρους των Περιφερειακών…