Τα ΝΗΜΑΤΑ του Φθινοπώρου ολοκληρώνονται μες στον Νοέμβρη και ετοιμάζονται για το πέρασμα στην επόμενη εποχή.

Ο Νοέμβρης έχει στα υφάδια του το “Εργαστήρι υφαντικής με τη Μαρία Σγουρού” για άτομα με και χωρίς αναπηρία (παιδιά, νέους, ενήλικες). Είναι και το τελευταίο εργαστήρι που αφορά στην αρχαία τέχνη της υφαντικής στα πλαίσια του ΝΗΜΑΤΑ.

Η εκμάθηση της υφαντικής από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας ήδη -χάρη στη διδασκαλία της κ.Μαρίας Σγουρού- υλοποιείται και αποδίδει καρπούς σε εβδομαδιαία βάση. “Η Υφαντική ως πανάρχαια τέχνη βασίζεται στην κίνηση, τον ήχο, τον ρυθμό, τη ζωγραφική, την εστίαση της προσοχής και τη δεξιοτεχνία. Το άτομο μέσα από τη δημιουργία της υφαντικής δέχεται πολλά ερεθίσματα (δημιουργικά), ενώ ταυτοχρόνως πράττει” γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλακάτειαι και Υφάντρα μας Μαρία Σγουρού.

Εργαστήρι Υφαντικής

17-20 Νοεμβρίου 2023

Καπετάν Φούφα 74

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Τηλ. Επικοινωνίας: 2463022611 – 6989853155

 

Έχει τα Νήματα των “καρέ” με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, την προβολή της βραβευμένης ταινίας του “ΟΙ ΥΦΑΝΤΡΕΣ” που αφορά στο “Σουηδικό”, το πρότυπο κέντρο υφαντικής που ίδρυσε το 1963 η σουηδική ανθρωπιστική οργάνωση ΙΜ στη Βλάστη και λειτούργησε για είκοσι πέντε χρόνια. Αυτό το “διαπολιτισμικό εγχείρημα” γράφει ο σκηνοθέτης “θα στηρίξει τις γυναίκες της κοινότητας, αλλά και αυτόν τον προικισμένο τόπο που δοκιμάστηκε σκληρά από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη”.

 

 

19 Νοεμβρίου 2023

6 μ.μ.

Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

 

Προλογίζουν τον σκηνοθέτη η Καλλιρόη Λέκκα και η Μαρία Σγουρού. Συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου.

 

Υποστηρίζουν την εκδήλωση ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, ο Σύλλογος Βλατσιωτών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Βλατσιωτών Λάρισας κι ο Σύλλογος Βλατσιωτών Βόλου.

 

Σας περιμένουμε και πάλι να συνυφανθούμε στο “ωραίο”, σε ό,τι στηρίζει και νοηματοδοτεί αλλιώς την καθημερινότητά μας, σε έναν δρόμο δια της Τέχνης, όπου οι “κόμποι” -τα διαχωριστικά όρια που στήνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους- ανοίγουν για να χωρέσουν, να κατανοήσουν, να δημιουργήσουν ένωση μεταξύ δύο διαφορετικών “υφαδιών”.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Ιστοσελίδα: https://www.nimatagiorti.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/nimatagiorti/

Instagram: https://www.instagram.com/giortinimata/

Διεύθυνση: Νοσοκομείου 7

Τηλ. Επικοινωνίας: 2463022611

 

You May Also Like

Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας να στηρίξει τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, γνωστοποίησε ο Γ. Κασαπίδης στον ΥΠ.ΕΣ. Π. Θεοδωρικάκο

Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας να στηρίξει τα Νοσοκομεία της…

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη στη Δ.Ε. Αιανής και ανακοινώσεις για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη στη Δ.Ε. Αιανής και ανακοινώσεις για το αρδευτικό…

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα στον τέως και τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

”Επίσης, συγχαίρω ολόψυχα τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Διόγκαρη”

Τρία αρκουδάκια από τη Γεωργία και πέντε λύκους από την Αυστρία φιλοξενεί ο Αρκτούρος

Τρία αρκουδάκια από την Τιφλίδα της Γεωργίας και πέντε λύκοι από το…

9 ύποπτες φάρμες γουνοφόρων στη Δυτική Μακεδονία- Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις- Το προσωπικό ενδιαφέρον του Σωτήρη Τσιόδρα και οι εντολές στον τοπικό ΕΟΔΥ

9 ύποπτες φάρμες γουνοφόρων στη Δυτική Μακεδονία- Τι θα γίνει με τις…

Δήμος Γρεβενών: Όμορφες “πράσινες” παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης

    Δήμος Γρεβενών: Όμορφες “πράσινες” παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη & τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη & τον…

Το Ψήφισμα του Περιφερεικού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας επί της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ

Το Ψήφισμα του Περιφερεικού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας επί της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας…