Με το Μελάνθιο και τη Νίκη ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο τα αποκαλυπτήρια των Μνημείων Μαρτυρικής Μνήμης του Δήμου Άργους Ορεστικού ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν από τη θηριωδία των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ολοκληρώνεται έτσι, ο πρώτος κύκλος μιας μεγάλης προσπάθειας του Δήμου να αναγνωρίσει ως Μαρτυρικά πέντε από τα χωριά του και να καθιερώσει έναν τόπο μνήμης, κατάνυξης και σεβασμού για όλους αυτούς που θανατώθηκαν και βασανίστηκαν από την εκτέλεση ανόσιων εντολών.
Σε εξέλιξη είναι ο δεύτερος κύκλος προσπαθειών για την αναγνώριση του Βοτανίου και των Κρύων Νερών επίσης ως Μαρτυρικών χωριών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποκαλυπτηρίων πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μελανθίου, ομιλία και κατάθεση στεφάνων, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά της Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελανθίου.
Δήμος Άργους Ορεστικού
Μπορεί να είναι εικόνα 17 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και Camogli
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα
You May Also Like

Πριν 85 χρόνια ξεσπάει, με παλιά όπλα και μαγκούρες, η μόνη εξέγερση κατά του Μεταξά

Ο χώρος της πρώτης και μόνης ένοπλης εξέγερσης κατά του καθεστώτος ήταν τα Χανιά

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της υψηλής ζώνης της πόλης του Άργους Ορεστικού

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της υψηλής ζώνης της πόλης του Άργους Ορεστικού

Τη βασιλόπιτά του θα κόψει ο σύλλογος φίλων περιβάλλοντος Καστοριάς

Τη βασιλόπιτά του θα κόψει ο σύλλογος φίλων περιβάλλοντος Καστοριάς

Επίσκεψη του ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ Σύμπλευση Καστοριάς στην Εμποροπανήγυρη του Δισπηλιού

Επίσκεψη του ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ Σύμπλευση Καστοριάς στην Εμποροπανήγυρη του Δισπηλιού