Συνεχίζεται ο απαράδεκτος και ρουσφετολογικός διαχωρισμός των αγροτών με τις ίδιες καλλιέργειες όσον αφορά τις αποζημιώσεις. Το τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να αποζημιώσει με de minimis μόνο τους αμυγδαλοπαραγωγούς στο Κανάλι Μαγνησίας, αφήνοντας εκτός όλους τους υπόλοιπους παραγωγούς αμυγδάλου στην υπόλοιπη χώρα. Η αποζημίωση μάλιστα ανακοινώθηκε για την εν λόγω περιοχή από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, καθώς αφορά μόνο την εκλογική του περιφέρεια και το χωριό καταγωγής του!

Αδιαφορεί η κυβέρνηση της ΝΔ για το σύνολο των αμυγδαλοπαραγωγών της χώρας π.χ. της Λάρισας, της Καβάλας, της Καστοριάς και αλλού, που αντιμετωπίζει ακριβώς τα ίδια προβλήματα και βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης. Παρά τις  συνεχείς επισημάνσεις μας και της κατάθεσης κοινοβουλευτικής ερώτησης από 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις 10 Ιανουαρίου, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αποφάσισε επιλεκτικά να ενισχύσει μόνο τους αμυγδαλοπαραγωγούς της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ το πρόβλημα παράλληλα έχει επισημανθεί επανειλημμένα και από τους αγροτικούς φορείς της υπόλοιπης χώρας.

Η συνέχιση της αδικίας  είναι δείγμα της καθεστωτικής λογικής της κυβέρνησης της ΝΔ και του εμπαιγμού στους αγρότες μας και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που έρχεται να προστεθεί στις επιλεκτικές αποφάσεις μόνο για τα καπνά της Ροδόπης και Κατερίνης, τη διάκριση των μηλοπαραγωγικών περιοχών, τον αποκλεισμό στα κάστανα της Αγιάς, τις χαοτικές πληρωμές σε ροδάκινα και νεκταρίνια χωρίς καμία λογική, την αδιαφορία για τις αναγκαίες ενισχύσεις στα κεράσια.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό μεγάλου ποσοστού κτηνοτρόφων για τα φυτικά, αλλά και τη μη καταβολή συνδεδεμένων για τα ζώα, γίνεται αντιληπτό πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι απλά κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και ολοκληρωτικά καταστροφική για την πρωτογενή παραγωγή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

You May Also Like

Επανακατάρτιση εργοδοτών επιχειρήσεων για ανανέωση πιστοποιητικών επιμόρφωσης τεχνικού ασφαλείας

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν άμεσα αίτηση στο Επιμελητήριο Καστοριάς

Η ετήσια φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς

  Η ετήσια φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης ύψους 37.000€ για τον καθαρισμό του ρέματος «Γκιόλι» από την Π.Ε. Καστοριάς.

Υπογραφή σύμβασης ύψους 37.000€ για τον καθαρισμό του ρέματος «Γκιόλι» από την Π.Ε. Καστοριάς.

Καστοριά: Συνελήφθη 51χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

  Καστοριά: Συνελήφθη 51χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Απόφοιτες Μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ Αργους Ορεστικού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στην ΚΥΠΡΟ μέσα απο το Πρόγραμμα ERASMUS PRO

Απόφοιτες Μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού με ERASMUS PRO στην Λεμεσό Κύπρου

Διευρυμένη τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και των επιχειρηματικών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία

    Διευρυμένη τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και των…