Το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τους αγρότες της Θεσσαλίας είναι πως έχουν δίκιο και συνέχισε μετά με “ναι μεν, αλλά”. Πιο συγκεκριμένα κατέστησε σαφές πως μετά από 6 μήνες  καταστροφικής κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel, δεν μπορεί να τους δικαιώσει. Με τη γνωστή τακτική του επιχείρησε για άλλη μια φορά να κερδίσει πολιτικό χρόνο υποσχόμενος μελλοντικές  συζητήσεις για ανεύρεση λύσεων στο απώτερο μέλλον.
Την ώρα που η οικονομική ασφυξία οδηγεί τους αγρότες της Θεσσαλίας σε αδυναμία συνέχισης της παραγωγικής δραστηριότητας ο πρωθυπουργός κάνει μαζί τους ραντεβού στα τυφλά. Δίνει  αόριστες υποσχέσεις για έργα που θα γίνουν όταν και αν καθοριστούν,  μιλάει για “ελεγχόμενες πλημμύρες” αδυνατώντας να πει το πώς και το πού.
Στην πραγματικότητα αδυνατεί να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των αναγκαίων αποζημιώσεων, δεν μπορεί να προσδιορίσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση των ζημιών στα εδάφη, τις αγροτικές υποδομές, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τις αποθήκες, το ζωικό κεφάλαιο, τις καλλιέργειες.
Στα λόγια του πρωθυπουργού πηγαινοέρχονται τα εκατομμύρια σαν στραγάλια, στην τσέπη των παραγωγών όμως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ.

Καλούμε τον κ.Μητσοτάκη να υλοποιήσει άμεσα τις 8 προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρός μας Στέφανος Κασσελάκης για:

-κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και ο ΦΠΑ πρέπει να κατεβεί στον υπερμειωμένο συντελεστή, από το 24% στο 6%.
-πλαφόν στα επτά σεντς την κιλοβατώρα στο αγροτικό ρρύμα
-επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
-πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής κι εμπορίας εφοδίων.
– αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις κι έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
-στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
-επανασχεδίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχαδίου της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατό η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκατ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση, δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
-ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.
Η κατάσταση στην αγροτική παραγωγή είναι πολλή σοβαρή και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε  με ελαφρότητα ούτε με αοριστολογίες. Αφορά την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων. Αφορά  τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους και τη διατροφική επάρκεια της χώρας. Αφορά την εθνική οικονομία. Μας αφορά όλους.

 

You May Also Like

Η πολυσήμαντη εικόνα του Χριστού και του Δωδεκάορτου στο χωριό Λακκώματα Καστοριάς {έτ. 1827}

Η πολυσήμαντη εικόνα του Χριστού και του Δωδεκάορτου στο χωριό Λακκώματα Καστοριάς…

Μαρία Αντωνίου: “Στη μάχη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς”

Μαρία Αντωνίου: “Στη μάχη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς”

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη

Επίσκεψη του  Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας   στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρο…

1.200€ τον μήνα, χωρίς να κάνουν τίποτα: 122 άτομα θα παίρνουν βασικό μισθό για 3 χρόνια «χωρίς υποχρεώσεις»

Table of Contents Hide 1.200€ βασικός μισθός: Ο στόχος του πολιτικού προγράμματος1.200€…

Ευχαριστήριο Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Καστοριάς

Ευχαριστήριο Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Καστοριάς

3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θα συνεχίσουμε όλη την χρονιά τις εθελοντικές μας δράσεις!(φωτογραφίες)

Τέμπη… Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023. ώρα 23:20″(Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς)

”Δάκρυσες Παναγία μου και ράγισε η καρδιά σου σκυφτή στα Τέμπη τριγυρνάς να κλάψεις τα παιδιά σου”

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Καστοριά: Σύλληψη για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με τραυματία

Ο συλληφθείς μετά το τροχαίο εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος και τον τραυματία