Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μεγάλα έργα της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Καστοριάς στις Δημοτικές Ενότητες Μακεδνών, Βιτσίου και Μεσοποταμίας, με στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των αγροτών της περιοχής μας.

Πρόκειται για δύο μεγάλης σημασίας για τον πρωτογενή τομέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς.

«Οι αγρότες μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δρόμους για να μεταβαίνουν στα αγροτεμάχια και τις εκμεταλλεύσεις τους πιο άνετα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατά τη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας στα σημεία των εργασιών, όπου ζήτησε από τους αναδόχους να παραδώσουν τα συγκεκριμένα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Μέσω των παρεμβάσεων αυτών θα ασφαλτοστρωθούν συνολικά 45 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, ενώ ακολουθούν οι  αγροτικές οδοποιίες στην περιοχή του Κεφαλαρίου με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και στην περιοχή Καλοχωρίου – Τσάρτιστας, με προϋπολογισμό επίσης 500.000 ευρώ, που είναι σε φάση δημοπράτησης.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί στον αγροτικό κόσμο της περιοχής η αγροτική οδοποιία στη Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων.

You May Also Like

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Θέμα χρόνου στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Θέμα χρόνου στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Σύλληψη δυο αλλοδαπών στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας για παράνομη αλιεία

Σύλληψη δυο αλλοδαπών στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας για παράνομη αλιεία

Παρεμβάσεις από το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα, του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς. Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  με διαρκείς παρεμβάσεις, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.

Ενισχύονται με 1,2 εκ. ευρώ νέες τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ενισχύονται με 1,2 εκ. ευρώ νέες τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά με τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ»

  Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά…