Από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής & Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς, γνωστοποιείται ανακοίνωση του ΥΠ.Α.Α.Τ που αναφέρει:

Ο παραγωγός υποβάλλει εγγράφως ή με email υπογεγραμμένη αίτηση για έκδοση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου  στη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας Καστοριάς (γρ.2 γραμματεία). Πληροφορίες έχουν ανακοινωθεί στον ιστόχωρο του υπουργείου στην διαδρομή minagric.gr,  Πολίτης ή Αγρότης-Επιχειρηματίας        Βιολογική γεωργία- Κτηνοτροφία,

Πολλαπλασιαστικό υλικό στη βιολογική γεωργία: έντυπα αιτήσεων, Βάση Δεδομένων με τους Βιολογικούς Σπόρους Σποράς από την οποία οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται για την ύπαρξη ή μη διαθέσιμων βιολογικών σπόρων σποράς. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και η βάση «κατάλογοι σπόρων σποράς»  που αφορά σπόρους εγγεγραμμένους στον κοινοτικό κατάλογο (plant variety database) στην οποία μπορούν να ελέγξουν αν οι ποικιλίες για τις οποίες αιτούνται είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο (απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου).

Σας αναφέρουμε ενδεικτικά ημερομηνίες (όπως φαίνονται στην εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ), κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση αδειών παρέκκλισης για κάποιες καλλιέργειες :

  • Σιτηρά, Βίκος, Βρώμη , Σόργο ως 15/12/2023
  • Κηπευτικά, Φακή, Φασόλι από 01/01/2024 ως 30/05/2024 (διαφέρουν ανάλογα με το είδος)
  • Πατάτα: ως 10/12/2023 και από 16/01/2024 έως 30/06/2024.

Παρακαλείστε να καταθέτετε τις αιτήσεις σας σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη καταχώρησή τους. Αιτήσεις που κατατίθενται εκτός των καταληκτικών ημερομηνιών, είναι εκπρόθεσμες και δε δύναται να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Όλοι οι παραγωγοί από την ένταξή τους στο καθεστώς ελέγχου για την βιολογική γεωργία είναι υποχρεωτικό εφόσον δεν έχουν πρόσβαση σε βιολογικούς σπόρους σποράς ή πατατόσπορο να αιτούνται την έκδοση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου.

Οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου  για σποροπαραγωγή δεν χορηγούνται από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής αλλά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους  στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας & Βιολογικής Γεωργίας του ΥΠ.Α.Α.Τ (τηλ. 2105275006,  κ.Γιαννούλια, kgiannoulia@minagric.gr).

Δείτε  εδώ τις αιτήσεις

You May Also Like

«Η Μουσική αγαπάει τον Αυτισμό» τον Νοέμβριο στην Καστοριά!

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει το μαγικό ταξίδι του

Ζήσης Τζηκαλάγιας:Πέταξε στα ουράνια ο αετός του Πόντου Καθηγητής Στάθης Πελαγίδης.

”Μεγάλε δάσκαλε της ιστορίας και ακλόνητε μαχητή των δικαίων των Ελλήνων του Πόντου,ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.”

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020: Τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020: Τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά

Ο Δήμος Καστοριάς συγχαίρει τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου Νίκο Χωλόπουλο και τον συναθλητή του Κωνσταντίνο Γιαννούλη

‘Μας κάνετε όλους τους Καστοριανούς και όλους τους Έλληνες υπερήφανους!”

Ενημέρωση των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας για την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων

Με κύριο θέμα συζήτησης την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής περιέγραψε…

Γερμανία: Να καταργηθεί το δικαίωμα βέτο στην Ε.Ε.

Μήνυμα πως η «απειλή» για υποβολή βέτο από μεμονωμένα κράτη – μέλη…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Δικαιώνεται η πολιτική της καθιέρωσης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής»

Σχόλιο για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων πανελληνίως αλλά και στην Καστοριά

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης ανάδοχου για έργα στο Δήμο Καστοριάς

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης ανάδοχου για  έργα στο Δήμο Καστοριάς