Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και με την παρουσία μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Την Π.Ε Καστοριάς εκπροσώπησαν μέσω τηλεδιάσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς, Παναγιώτης Πετρίδης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων δύο μηνών, τόσο στην Π.Ε Καστοριάς όσο και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας,  ενημερώνοντας παράλληλα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, πως σε κάθε Π.Ε. δημιουργήθηκαν επιτροπές σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τον ΕΛΓΑ και τους παραγωγούς, ώστε να γίνει γρήγορα και αναλυτικά η καταγραφή των ζημιών και να αποσταλούν.

Επίσης, τέθηκε υπόψιν του Προέδρου, για ακόμη μια φορά, η ανάγκη για ένταξη όλων των καλλιεργειών, αλλά και της ζωικής παραγωγής, σε καθεστώς αποζημιώσεων, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των τελευταίων 45 ημερών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύθηκε να γίνει άμεσα εξατομικευμένη εκτίμηση στις πληγείσες καλλιέργειες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα στελέχη του ΕΛΓΑ, ενώ για τις ζημίες σημείωσε πως, ο οργανισμός θα καλύψει τις ζημίες εντός κανονισμού.

Όσον αφορά τις ζημιές εκτός κανονισμού, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο που θα λύσει το πρόβλημα καθώς στα ευρωπαϊκά εργαλεία υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί, γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι αγρότες και να συρρικνωθεί ο χρόνος των αποζημιώσεων.

τηλεδιάσκεψη_ελγά

 

You May Also Like

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή επαγγελματική έκθεση Τουρισμού International French Travel Market

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή επαγγελματική έκθεση Τουρισμού International French Travel…

Καιρός: Ποιος και γιατί δίνει ονόματα στις κακοκαιρίες;

Καιρός: Ποιος και γιατί δίνει ονόματα στις κακοκαιρίες;

Υπογραφή Συμφωνητικών για την Ενεργειακή Αναβάθμιση  του 9ου και του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Γρεβενών

Υπογραφή Συμφωνητικών για την Ενεργειακή Αναβάθμιση  του 9ου και του 1ου Νηπιαγωγείου…

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2017”

Η Αντιδημαρχία “Τουρισμού – Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” καλεί τους δημότες-κατοίκους του δήμου…

Ευχαριστήριο του Ν.Ο.Κ. για τον νέο πύργο τερματισμού

Ευχαριστήριο του Ν.Ο.Κ. για τον νέο πύργο τερματισμού

Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949

Ανακοινώνεται ότι, την 28η Αυγούστου 2016, ημέρα Κυριακή, και ώρα 10:00, θα…

Συγκινητικός ο εορτασμός για τον Άγιο Βασίλειο Χιλιοδένδρου

Συγκινητικός ο εορτασμός για τον Άγιο Βασίλειο Χιλιοδένδρου