Λύση στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν δικαιούχοι του Προγράμματος “Νέοι Αγρότες” εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, διεκδικεί από την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Η γεωργία και η κτηνοτροφία, τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι αυξημένες διακυμάνσεις της εποχικότητας διαταράσσουν τους κύκλους γεωργικής παραγωγής, ενώ οι μεταβολές στα πρότυπα βροχόπτωσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τα κύματα καύσωνα, τα παρατεταμένα διαστήματα ανομβρίας, οι εκτός εποχής παρατεταμένες βροχοπτώσεις, οι παγετοί, οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», τονίζεται στην Ερώτηση που συνυπογράφουν και άλλοι είκοσι επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Επιπλέον, σημειώνεται πως «οι αστάθμητοι παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, είναι προφανώς αποτρεπτικοί παράγοντες ενασχόλησης, αφού οι επισφάλειες του κλάδου αυξάνονται διαρκώς. Τα μόνα σίγουρα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι παράγωγοι, είναι τα καλλιεργητικά έξοδα που θα καταβληθούν για την ολοκλήρωση των απαιτήσεων της παραγωγής τους, ενώ αμφίβολα παραμένουν τα έσοδα και οι εισροές από την ενασχόληση τους. Ένα τέτοιο  πρόβλημα διαφαίνεται πως καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι Νέοι Αγρότες του 2021 σε όλη την επικράτεια, αφού οι απαιτήσεις  του  Προγράμματος ένταξης είναι δεσμευτικές, έχοντας ως βασική και θεμελιώδη υποχρέωση να πραγματοποιήσουν κύκλο εργασιών, πωλήσεις βάσει του Ε3, που να προέρχονται από γεωργικές δραστηριότητες, τουλάχιστον ίσο με το 50 % της τυπικής απόδοσης του Προγράμματος».

«Δεδομένου ότι  ένας νέος αγρότης, του οποίου οι παραγωγές καταστράφηκαν ή είναι μηδαμινές εξαιτίας  διάφορων ζημιογόνων αιτιών, μη ασφαλιστικά καλυπτόμενων, χωρίς δική του υπαιτιότητα, δεν είναι σε θέση να εμφανίσει πωλήσεις από αγροτική δραστηριότητα», ο Π. Κουκουλόπουλος ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ελ. Αυγενάκη, να αποσαφηνίσει «με ποιον τρόπο προτίθεται να επιλύσει το θέμα που προκύπτει με τους Νέους Αγρότες, οι  οποίοι  επλήγησαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια και δεν έχουν την δυνατότητα να τιμολογήσουν προϊόντα της παραγωγής τους, ώστε να μην απενταχθούν από το εν λόγω Πρόγραμμα».

https://kozan.gr/

You May Also Like

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει να πετάξει τον Ερντογάν εκτός Λιβύης

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει να πετάξει τον Ερντογάν εκτός Λιβύης

Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες: Τα αυτόματα ταμεία τώρα και στην Ελλάδα – Αντικατάσταση εργαζομένων από μηχανές

Table of Contents Hide Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες: Τα αυτόματα ταμεία τώρα…

Έκκληση για τα πυρόπληκτα ζώα

«Λύστε τα δεσμά τους πριν φύγετε – Δεν μπορούν να σωθούν μόνα τους»

Νεκρό ελάφι στην Πάρνηθα από ανθρώπινη απερισκεψία – Το τάισαν πατατάκια και τυρόπιτες

Νεκρό ελάφι στην Πάρνηθα από ανθρώπινη απερισκεψία – Το τάισαν πατατάκια και…

Κέιτ Μπλάνσετ: Στις Κάννες με φόρεμα που παραπέμπει στη σημαία της Παλαιστίνης

Το Twitter πήρε φωτιά με την εμφάνιση της Μπλάνσετ και τα θετικά σχόλια διαδέχτηκαν το ένα το άλλο

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή – Οι δικαιούχοι

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή – Οι δικαιούχοι

Αθήνα: Εξιτήριο για τον 30χρονο που τσίμπησε η κόμπρα του – «Ένιωθε ότι δεν θα τον δάγκωνε ποτέ»

Αθήνα: Εξιτήριο για τον 30χρονο που τσίμπησε η κόμπρα του – «Ένιωθε…

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ, στην τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ, στην τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή…

Προβλήματα στον αγροτικό τομέα στην Ευρώπη από την ξηρασία και τον καύσωνα

Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η…

Έκτακτη συνεδρία με θέμα το νέο νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Επιμέρους διατάξεις υιοθεσίας τέκνων υπ’ αυτών