Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης

ΦΩΤΟ Reuters

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκλεισε με ιδανικό τρόπο την ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο εκπληκτικός Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο… παγκόσμιο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό του επί κοντώ των ανδρών!

Ο Εμμανουήλ Καραλής, αυτή η… τυπάρα του ελληνικού αθλητισμού, χαμογέλασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης και μας έκανε υπερήφανους με την επιτυχία του στο επί κοντώ, δυο 24ωρα μετά το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο 24χρονος αθλητής μας έκανε έναν συγκλονιστικό τελικό πέρασε τα 5.85μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, τρία χρόνια μετά την 4η του θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και λίγους μήνες πριν το κορυφαίο αθλητικού ραντεβού στο Παρίσι.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ των ανδρών στη διοργάνωση, μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει ο Κώστας Φιλιππίδης στο Σόποτ, το 2014 (με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5.80μ.).

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επίδοση του Εμμανουήλ Καραλή. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το εθνικό ρεκόρ με άλμα στα 5.86μ. από το 2023 στο ΣΕΦ. Στην Γλασκώβη ταξίδεψε με 5.72μ.

Ο «ασημένιος» πέρυσι το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά, όπου οι στόχοι είναι υψηλοί, αφού έχει μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παράλληλα, έδωσε στην Ελλάδα το 15ο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση τον Καραλή. Ο κορυφαίος Σουηδός αθλητής συνέχισε τις προσπάθειές του, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, με κορυφαία επίδοση στα 6.05μ..

https://www.newsit.gr/

You May Also Like

Βρούτσης :Στο ασφαλιστικό αλλάζουν όλα και για πάντα

Βρούτσης :Στο ασφαλιστικό αλλάζουν όλα και για πάντα

Γαλλία: Εκκληση για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Εν όψη νέου κύματος κακοκαιρίας που θα ωθήσει τη ζήτηση η Γαλλία…

Ο Τραμπ τερματίζει κάθε ομοσπονδιακή στήριξη που βοηθούν στη φυλομετάβαση τρανς εφήβων

Είναι πολιτική των ΗΠΑ να μη χρηματοδοτεί τη λεγόμενη ‘μετάβαση’ ενός παιδιού από το ένα φύλο στο άλλο

Ιδρύθηκε επίσημα ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”

Ο συνδετικός κρίκος που τους ένωσε όλους σε αυτό το ειλικρινές συναπάντημα,…

Φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια κατά ομάδες για μεγάλες παρέες

Φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια κατά ομάδες για μεγάλες παρέες

Φρίκη στη Βραζιλία: Πρώην μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο και τη γνάθο και αναμένεται να κάνει χειρουργική επέμβαση

Η αγωνιστική δραστηριότητα του ΑΣ Καστοριάς

Η αγωνιστική δραστηριότητα του ΑΣ Καστοριάς

Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αυγενάκη Λευτέρη στα Γρεβενά

Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αυγενάκη Λευτέρη στα Γρεβενά

Στην Κέρκυρα θα ταξιδέψει η ομάδα της Καστοριάς για το Κύπελλο Ελλάδας

Για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Πετρίτη

Ξυλοδαρμό από τον εφοπλιστή Γ. Καραγιώργη καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μπράγκα για τα προκριματικά του Champions League