Περισσότεροι από 100 δικαστικοί επιμελητές φέρονται να έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά για προμήθειες και… πέναλτι εκατοντάδων ευρώ, όπως αποκαλύπτει το OPEN.

Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούνται από πρωτοφανές περιεχόμενο και είναι ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και δικαστικού επιμελητή που, εκτός άλλων, υποχρεώνουν τον δεύτερο να καταβάλλει στην εταιρεία πέναλτι 500 ευρώ αν καθυστερεί ενέργειες -μεταξύ άλλων τις εξώσεις.

Επίσης, τον αναγκάζει να καταβάλλει προμήθειες στην εταιρεία 3,50 ευρώ για κάθε επίδοση, 300 ευρώ για κάθε κατάσχεση και ένα μεγάλο ποσό για κάθε έξωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Τι καταγγέλλει δικαστικός επιμελητής

 

Ο Κώστας Μπούλιας, δικαστικός επιμελητής, καταγγέλλει πως μία τέτοια σύμβαση έφτασε στα χέρια του το 2016 από συνάδελφο: «Τον κατήγγειλα στον Σύλλογο της Αθήνας που ανήκων. Έγιναν οι ενέργειες και αυτός ο κύριος έχει ήδη καταδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό».

Όπως λέει, αυτό συμβαίνει πάνω από 6-7 χρόνια.

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά δεν υπάρχουν, εμείς είμαστε δημόσιοι, άμεσοι λειτουργοί και δεν υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ μας. είμαστε εκτελεστικά όργανα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όλα αυτά είναι παράνομα, είναι ξεκάθαρο», τονίζει.

 

Έπειτα, ο κ. Μπούλιας γνωστοποίησε: «Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και εναντίον του κυρίου με την εταιρεία που εκπροσωπεί και εναντίον μιας άλλης εταιρείας, από τις 13 Μαΐου στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου και μέχρι σήμερα περιμένω. Πέρσι έκανα δύο επαφές μία με τον γραμματέα του υπ Δικαιοσύνης και εκ των υστέρων με το υπουργείο Ανάπτυξης όπου κατέθεσα τον φάκελο με τη μηνυτήρια αναφορά μου. τα γνωρίζουν, τα ξέρουν, αλλά σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα».

«Σίγουρα με συζητήσεις που έχω κάνει και γνωρίζω, σίγουρα είναι από 150 έως 300 συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν συμβάσεις με αυτές τις εταιρείες», προσθέτει.

 

Μάλιστα, καταγγέλλει επίσης ότι «εν ενεργεία δικαστικοί επιμελητές έχουν ιδρύσει εταιρείες διαχείρισης δανείων που δεν υφίστανται»: «4-5 εταιρείες έχουν ιδρυθεί από άλλους συναδέλφους που έχω καταγγείλει επίσημα, και παίρνουν από τα funds την τεράστια ύλη, εκατομμύρια επιδόσεις εκτελέσεις κλπ και υπογράφουν συμβάσεις με συναδέλφους και με “μίζα” που ζητάνε έχουν συνεργαστεί με 200-300 σε όλη την Ελλάδα και κάνουν τις δουλειές τους. Αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό».

 

«Εγώ έχω καταγγείλει και προφορικά και επίσημα και στον Σύλλογό μου και στην Ομοσπονδία για όλη αυτή την ιστορία και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα», καταλήγει.

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

«Καληνύχτα Ελλάδα»: Τι λέει το Twitter μία ημέρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών

Το ελληνικό twitter για τις εκλογές της 21ης

Όλες οι αλλαγές σε απολύσεις – προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Τέλος βάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε δύο εργασιακές διατάξεις τις…

Γιάννης Οικονόμου, ο Έλληνας που μιλάει 32 γλώσσες!

Διηγείται πώς από παιδί μάθαινε και βίωνε τις γλώσσες, δίνει μυστικά εκμάθησης

Στο μικροσκόπιο η φορολόγηση ενός εκατ. αυτοαπασχολούμενων

Αναζητούνται διεθνή μοντέλα φορολόγησης – Ισχυρά κίνητρα για τη δήλωση των πραγματικών…

Τραγωδία: Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά…

Δύναμη ο Τσιτσιπάς! Νίκησε σε απαιτητικό ματς και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open

Δύναμη ο Τσιτσιπάς! Νίκησε σε απαιτητικό ματς και πέρασε στον τρίτο γύρο…

Βασιλακόπουλος: «Φταίνε οι μάσκες και τα lockdowns που αρρωσταίνουμε»

Βασιλακόπουλος: «Φταίνε οι μάσκες και τα lockdowns που αρρωσταίνουμε»

Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Μάιο

Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα…

Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα που βίαζε 12χρονη

Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα που βίαζε 12χρονη

Η σύγχρονη Μήδεια του Λαυρίου: Η 28χρονη που πνίγηκε μαζί με τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άντρα της

Table of Contents Hide Η σύγχρονη Μήδεια του Λαυρίου: Η 28χρονη που…